TGB'den teröre karşı bölgesel atak

Türkiye Gençlik Birliği teröre karşı mücadelesini ülke sınırları dışına taşıdı. Mehmetçik eylemlerinde örgütlediği kitlesel eylemlerle öne çıkan TGB, Suriye’de terörle mücadele konulu etkinliklerde Türkiye’yi temsil etti

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Elif İlhamoğlu ve TLB Genel Başkanı Bora Çelik, Suriye İşçi Sendikaları Federasyonu’nun Dünya Sendikaları Birliği ve Uluslararası Arap İşçi Sendikaları Federasyonu ile birlikte düzenlediği iki günlük konferasta sunum yaptı.

Konferansta terörizmin işçi sınıfını ve halkları tehtid ettiği, emperyalizmin egemenlik kurabilmek için terörü kullandığı vurgulandı. İşçilerin ve işçi örgütlerinin terörizme karşı uluslararası işbilriği içinde olması gerektiği belirtildi.

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Elif İlhamoğlu, ABD’nin BOP projesine dikkat çekti. Bu proje kapsamında ABD ve İsrail’in sözde bir “Kürt Koridoru” oluşturmaya çalıştığını belirtti.

İlhamoğlu, PKK/PYD’nin kantonları birleştirerek akdenize açılmaya çalıştığını ifade etti. ABD’nin IŞİD ve PKK’yı planları doğrultusunda kullandığını vurgulayan İlhamoğlu, “Terörü yenmek için milli devletlere ve milli ordulara burada kritik roller düşmektedir.” dedi.

Konferans bitiminde TGB’liler, Filistin’den gelen heyetin isteği üzerine heyetler arası özel toplantı yaptı. Filistinli işçi sendika önderleri TGB’lileri Filistin’e davet etti.

TGB teröre karşı bölgesel ittifak kurma çalışmaları kapsamında Suriye Devrimci Gençlik Birliği ile ayrıca toplantı yaptı. İki kurum, önümüzdeki aylarda teröre karşı dünya çapında gençlik örgütlerini bir araya getirecek faaliyetlerle ilgili kapsamlı ayrıntılı planlamalara başladı.

10 günlük ziyaretin ilk bölümü Suriye Devlet Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ramiz Turjman ziyereti ile tamamlandı. TGB ‘liler makamında ağırlayan Turjman, gençlerin teröre karşı yürüttükleri mücadelede destek olacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

TSK vurdu PKK köşeye sıkıştı! Ateşkes çağrıları art arda geldi Gündem Tuğrul Türkeş'ten sürpriz ziyaret Gündem Türkiye tek yürek oldu Gündem Gerekçesi eğitim-öğretim hakkı Gündem