Kılıçdaroğlu: Süreci MİT'ten öğreneceğiz

MİT'in Yerel seçimler sonrası PKK'nın özerklik ilanına hazırlandığı bir dönemde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açılımın yürütücüsü olmaya talip oldu. Kılıçdaroğlu, iktidar olurlarsa açılım sürecini MİT ve Öcalan gibi aktörlerle devam ettireceğinin sözünü verdi. CHP lideri, "Her türlü formüle açığız" dedi.

Abone ol

Bu soruya yanıtı yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.

"Açılım süreci kimsenin tekelinde değil" diyen Kılıçdaroğlu, Taraf Gazetesi'nden açılımın yürütücüsü olmaya talip olduğunu açıkldı.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonrası PKK'nın özerklik ilanına hazırlandığı bir dönemde, önemli teminatlarda bulundu. CHP lideri, süreci MİT ve Öcalan gibi aktörlerle sürdürme sözü verdi, "Her türlü formüle açığız" dedi.

"Bizim önerimizi ortada. Meclis'te partilerarası bir komisyon kurmak ve akil insanlar heyeti oluşturmak. İktidar olunca o güne kadar yapılanları MİT'ten öğreneceğiz. O bilinmeden şunu yapacağız, bunu yapacağız demek zor. Ama hiçbir formüle kapıyı kapatmıyoruz. Açık tutuyoruz"

ulusalkanal.com.tr

KCK'da 45 tahliye Gündem Mehmet Ezer hayati tehlikeyi atlattı Gündem Ses kaydı AKP'yi tutuşturdu! Gündem Davutoğlu'ndan açıklama Gündem