Sandıktan çıkan sonuçlara bazı illerden itirazlar geldi

1 Kasım seçim sonuçlarına Diyarbakır, Tunceli, Erzincan ve Elazığ'da itirazlar yapıldı. Diyarbakır kırsalında HDP'nin ölüler, hastanedeki yaralılar ve askerdekiler için oy kullnadığını ileri süren AKP'liler, oyların yeniden sayılmasını istedi.

Abone ol

Sandıktan çıkan sonuçlara bazı illerden itirazlar geldi.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, HDP'nin kentteki birçok seçim bölgesinde usulsüzlük yaptığını ileri sürdü. HDP'lilerin ölülerin yanı sıra hastane ve askerde bulunanların yerine oy kullandığını belirten Akar, yurttaşların psikolojik baskıyla oy kullanmaya zorlandığını söyledi.

"İnsanları öbek öbek yönlendirerek HDP'ye oy attırdılar" diyen AKP İl Başkanı, ellerinde fotoğrafların olduğunu kaydetti. İl Başkanı Akar, yeniden sayım için ilçe seçim kurullarına başvurudu.

Bir başka itiraz haberi de Erzincan'dan geldi. CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, bin 161 farkla seçimi kaybettiklerini hatırlatarak AKP'nin oylarına itiraz etti.

2 milletvekilliği bulunan Tunceli’de HDP’den Alican Önlü, CHP’den de Gürsel Erol seçildi. Ancak bu sonuçlara HDP'li Önlü, itiraz başvurusu yaptı.

Öte yandan Elazığ'da CHP, HDP ve MHP bazı sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da mantar yüzünden 2 kişi öldü Yurt "Casus FETÖ" operasyonunda gözaltına alınan 46 kişiden 12'si serbest bırakıldı Yurt Fındık satılmayınca kabuğunun fiyatı arttı Yurt Ceviz bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü Yurt