Atv ve Sabah satıldı

ATV-Sabah'ın içinde yer aldığı Turkuaz medya grubunun çoğunluk hisseleri el değiştirdi. Başbakan Erdoğan'a yakın Çalık Holding, gazete ve televizyonları yine Başbakan'a yakın Kalyon İnşaat'a sattı.

Abone ol

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Turkuaz Medya Grubu'na ait ATV televizyonu ile Sabah gazetesi Kalyon İnşaat'a satıldı. Grubun çoğunluk hisseleri Kalyon İnşaata geçti.

ATV-Sabah'ın sahibi Ahmet Çalık Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. Satın alan Zirve Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu da Başbakan Erdoğan'a oldukça yakın bir isim.

Erdoğan 19 Ocak 2013 tarihinde yaptığı Gaziantep gezisinde Kalyoncu Vakfı'na ait Hasan Kalyoncu üniversitesini de ziyaret etmiş ve burada bir konuşma yapmıştı.

Üniversite'nin rektörü İbrahim Özdemir de Erdoğan'dan övgü dolu sözlerle bahsetmişti.

Aynı zamanda Üniversite'nin mütevelli heyeti Başkanı olan Orhan Cemal Kalyoncu Erdoğan'a Osmanlı İmparatorluğu'nun son meclisine ait bir de albüm hediye etmişti.

Zirve Holding'e bağlı olan Kalyon İnşaat, 2000 öncesinde piyasada çok etkin değildi. Şirket adını son dönemlerde aldığı büyük ihaleler ile duyurdu. İşte o büyük projelerden bazıları.

“Taksim yayalaştırma projesi, 3. havalimanı projesi, Metrobüs ulaşım hattı, Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı , Atık Su Arıtma Tesisi, Ulus-Zincirlikuyu arası bağlantı yolu yapımı, Yeşilvadi konakları , Bakırköy Adalet Binası inşaatı, Kalen Hidroelektrik Santrali inşaatı, Başakşehir Stadyum İnşaatı, Melen İsale Hattı inşaatı, Çanakkale - Ezine Ayvacık Devlet Yolu yapımı, KKTC Askılı Sistem Deniz Geçişi”

ulusalkanal.com.tr

“Barzani Kürtlük nedir bilmez herkes Barzani'yi kullanır“ Gündem AKP kulisleri kaynıyor Gündem Bu eylemi MHP yaptı Gündem TUSİAD cemaat'ten yana Gündem