Biden'dan Netanyahu'ya Erdoğan açıklaması

Tayyip Erdoğan yönetiminin İsraille anlaşma arzusunu Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, Telaviv'e iletti. Diden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'le mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmak istiyor" dedi.

Abone ol

İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını yazdı. Haberde Biden'in Netanyahu'ya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'le mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmak istediği" görüşünü ilettiği belirtildi.

Haaretz bu haber İsrail Dışişleri yetkililerine dayandırdı. Haber göre; Tayyip Erdoğan yönetimi Amerika üzerinden Telaviv'e "krizi en kısa sürede çözelim" mesajını iletti.

Biden, Netanyahu'ya ayrıca, arabuluculuk yapmaya ya da iki ülke arasındaki anlaşmazlığın çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ifade etti.

Haaretz gazetesine göre Netanyahu da, Biden'ın sözlerine karşılık, iki ülke temsilcilerinin sürekli temas halinde olduğunu ancak henüz bir uzlaşmaya varılamadığını belirtti.

İsrail'in bir anlaşmaya varma niyetiyle müzakere masasında olduğunu söyleyen Netanyahu, "Ancak bazı kırmızı çizgilerimiz" var diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'da cami yakınında patlama Dünya ABD Büyükelçiliği önünde bomba paniği Dünya Belçika'dan PKK terörü vurgusu Dünya Yunanistan, 81 ekonomik göçmeni Türkiye'ye iade etti Dünya