Prof. Dr. Rennan Pekünlü tahliye oldu!

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararını uyguladığı için 27 Kasım'dan bu yana cezaevinde tutulan Profesör Doktor Rennan Pekünlü tahliye oldu. Türkiye'nin Galile'si olarak bilinen Pekünlü’ye bugün "Yılın Direnen Bilim İnsanı" ödülünü verilecek.

Abone ol

Prof.Dr. Rennan Pekünlü Danıştay ve YÖK kararlarını uyguladığı için 2 yıl 1 ay hapis cezası almış ve 27 Kasım 2014’te Foça Açık Cezaevi’ne teslim olmuştu.

Pekünlü’nün cezaevinde bulunduğu süre içerisinde çok sayıda demokratik kitle örgütü, öğretim üyesi, sanatçı ve toplumun birçok kesiminden yurttaşların katılımıyla Rennan Pekünlü Komitesi kurulmuştu.

ulusalkanal.com.tr'ye konuşan Prof. Dr. Pekünlü'nün avukatı Fatih Ülkü, 14.00'teki karşılama töreninin yapılmayacağını, akşam 18.00'de İzmir Barosu Konferans Salonu'nda Yılın Direnen Bilim İnsanı Ödülü'nü almak için etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Dava süreci boyunca çalışmalar yürüten Rennan Pekünlü Komitesi 16 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de İzmir Barosu Konferans Salonunda Prof. Pekünlü’ye ‘Yılın Direnen Bilim İnsanı’ ödülü verilecek.

İŞTE İLK FOTOĞRAFLAR

Fotoğraflar: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Soma'da 3. duruşma Gündem Savcı Celal Kara hakkında iddianame hazırlandı Gündem Prof. Dr. Rennan Pekünlü tahliye oluyor Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'na tepki Gündem