Federasyon seçimleri

Federasyonlar AKP'nin arka bahçesi olmaya devam ediyor. Bunun son örneği Atletizm Federasyonu seçimlerinde yaşandı. Atletizm Federasyonu Başkanlığı'na tek aday olarak giren Fatih Çintımar seçildi. Çintımar, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü.

Abone ol

Federasyonlar, seçim sisteminde yapılan düzenlemelerle, AKP'nin arka bahçesi haline getirildi. Bunun son örneği bugün yapılan Atletizm Federasyonu seçimlerinde yaşandı.

Atletizm Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. Atletizm Federasyonu Başkanlığına, tek aday olarak giren Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seçime Fatih Çintımar seçildi.

Atletizm Federasyonu seçimlerinde toplam 250 seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Bunların beşte biri ise genel müdürlük çalışanı. Aktif sporcuların oy kullanamadığı seçimlerde, genel müdürlük çalışanları oy verebiliyor. Böyle olunca da hükümetin istediği adayın kazanması kaçınılmaz oluyor.

Hükümete rağmen, değil federasyon başkanı seçilmek, aday olmak bile kolay değil. AKP döneminde yapılan değişiklikle, seçimlerde başkan adayı olabilmek için de 40 delegenin imzası gerekli.

Bu koşullar altında gerçekleştirilen seçimlere katılım da oldukça düşük oldu. 173 delegenin oy kullandığı seçimlerde 145 oy alan Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintımar seçildi. 28 oy ise geçersiz sayıldı.

Atletizm camiasına yakışır bir seçim olduğunu kaydeden Fatih Çintımar, büyük bir yükün altına girdiklerini belirtti. Çintimar, toplayacakları veriler doğrultusunda Ekim ayında bir çalıştay gerçekleştireceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İlkokulda "Vatan Haini" Gündem Tuncel Kurtiz'e veda Gündem 'Çoğulcu hazırlanmamış bir paket nasıl demokrasi getirecek' Gündem Ulusal Kanal Abdullah Cömert'in vurulduğu anın görüntülerine ulaştı Gündem