2019 yeni askerlik sisteminin detayları neler? 2019 bedelli askerlik sistemiyle ilgili önemli açıklama

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, detayları açıklanan yeni askerlik sistemi ve bedelli askerlik sistemiyle ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Bedelli askerlik ülkemizde işlemez" dedi

Abone ol

Aydınlık gazetesinin haberine göre, 'Mehmetçik' ve 'Astsubay Hakkında Her Şey' kitaplarının yazarı, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, yeni askerlik sistemine ilişkin, "Yedek subaylık ve yedek astsubaylık, Osmanlı'dan kalan bir sistemdir" dedi.

"Askerlik üç ay temel eğitim, doku az askeri görev olarak 12 ay yapılmalı" ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bedelli askerlik sistemi, bizim vatani değerlerimize aykırıdır. Türkiye, vatan sevgisi ve fedakarlık üzerine kurulmuş bir devlettir. Bedelli askerlik veya tam profesyonel askerlik, ABD gibi şirket gruplarının bir araya getirdiği ülkeler için uygun olabilir ama bizim ülkemizde işleyemez. Türkiye'nin Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri, zaten çoğunlukla profesyonel askerlerden oluşuyor ama Kara Kuvvetleri böyle olamaz. Ordumuz ne kadar teknolojik olarak üstün olursa olsun eğer yeterli sayıda ve eğitimde askeriniz yoksa teknoloji kullanışsızdır. Karada askerin postalının basmadığı yeri kontrol edemezsiniz. Bu ülke, zengin-fakir ayrımı yapılmadan herkesin kendini müdafaa ettiği zamanları yaşadı. Bu nedenle askerlik ve kendini savunma, bedeli gözetmeksizin her vatandaşa verilmelidir."

ulusal.com.tr

Cumhuriyet Donanması'nın Anadolu'ya son armağanı: Mavi Vatan Tatbikatı Gündem THY uçağı ABD'de türbülansa girdi, yaralılar tedavi altında Gündem Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan'dan Sezgin Tanrıkulu açıklaması Gündem Vefat eden Prof. Dr. Tunçalp Özgen'in cenaze töreninin ne zaman yapılacağı açıklandı Gündem