Ermenistan sivilleri vurdu: 13 kişi öldü, 45 kişi yaralandı

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentine füze saldırısı düzenledi. Gence'deki saldırıda 1 bebek 2 çocuk toplam 13 sivil hayatını kaybetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Cevabı savaş meydanında vereceğiz" dedi. Sahada ilerleyen Azerbaycan ordusu Fuzuli kentini 27 yıl sonra işgalden kurtardı. Ermenistan'a ait bir savaş uçağı da düşürüldü...

Abone ol

Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivillere yönelik saldırıları sürüyor.

Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e düzenlediği füze saldırısında bölgeye 2 füze isabet etti.

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füzelerden biri, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

Bir diğer füze ise Gence kentinde bir okulun yakınına düştü. Saldırının akşam saaatlerinde olması olası bir faciayı önledi.

İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı. Aralarında bebek ve çocuklarında olduğu çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri hemen çalışmaya başladı, siviller de kurtarma çalışmalarına katıldı.

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği ifade edildi.

Öte yandan Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, uçağın saat 11.11 sularında Cebrayıl bölgesinde imha edildiğini açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" dedi. Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak Fuzuli kent merkezi ile Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köylerinin Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

ulusal.com.tr

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier karantinaya alındı Dünya ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rum mevkidaşı ile görüştü: ''Kapalı Maraş'ın açılmasından endişeliyiz'' Dünya Azerbaycan hava savunma güçleri, Mingeçevir'e atılan füzeleri etkisiz hale getirdi Dünya Ermenistan yine sivilleri hedef aldı Dünya