Azmettirici avukatlar

F tipi örgüt operasyonunda gözaltına alınan polislerin adliyeden firar girişimi ile ilgili avukatlar hakkında örgüt soruşturması açıldı. Nezarethanede fotoğraf çekilmesi, Hâkim ve savcılara hakaret ile provokatif açıklamalar da soruşturmaya dâhil edildi.

Abone ol

Emniyet içindeki F tipi polislere yönelik operasyonlar kapsamında zanlıların avukatları hakkında da soruşturma başlatıldı.

Gözaltına alınan zanlıların savcılık sorgulamalarında ciddi sıkıntılar yaşanmıştı.

Adliyeye sevk edilen F tipi polisler bir yandan sorgulamayı baltalamaya çalışmış, bir yandan kaçma girişiminde bulunmuşlardı. Yasak olmasına rağmen nezarethane fotoğraflar çekip sosyal medya üzerinden paylaşmışlardı.

Bazı avukatların müvekkillerini adli işlemleri sabote etmek üzere yönlendirdikleri iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Sorgulamaları yapan 4 ayrı hâkimin yaşadıkları ve tutanaklara geçirdikleri olaylar soruşturmaya dâhil edildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Başsavcı Vekilliği olayları tek tek incelemeye aldı. Tutanaklarda avukatların sorguyu uzatmak üzere giriştiği eylemler ve görevli hâkimi rencide eden ifadeleri bulunuyor.

Nezarethanelerde kamera çekimi yapılmasında parmağı olan avukatların şüphelileri firara azmettirildiği iddiaları da soruşturuluyor.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, bazı avukatların cep telefonu ile nezarethane ve adliye içinde çekim yaptıkları belirlendi. Başsavcılık, avukatların televizyonlarda yaptıkları açıklamalar da inceleyecek.

ulusalkanal.com.tr

Sühely Batum: “Uçurumun kenarındayız“ Gündem Hataylılar IŞiD terörüne karşı eylem yaptı Gündem Aydınlık'ın mutlu günü! Gündem PKK'lılar festivalde! Gündem