İnternet Haftası başladı

Türkiye 23 yıl önce “çevrim içi” oldu. Ancak internetteki güvenlik ve altyapı sorunları giderek büyüyor. İnternet Teknolojileri Derneği, Linux Kullanıcı Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası ve İnternet Derneği'nin ortak yaptığı açıklamada çalınan kimlik bilgilerinin değişmesi gerektiği belirtildi.

Abone ol

Tarih 12 Nisan 1993, Yer Ortadoğu Teknik Üniversitesi. ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda Türkiye ilk defa internete bağlandı, “çevrim içi” oldu.

Türkiye’de Nisan ayının ortaları “İnternet Haftası” olarak kutlanıyor. Ancak kimlik bilgilerinin çalınması gibi sorunlar nedeniyle açıklamalar kutlama değil uyarı niteliğinde oldu.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nde, internetle ilgili sorunlara çözümler arayan İnternet Teknolojileri Derneği, Linux Kullanıcı Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası ve İnternet Derneği ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamada “Çalınan kimlik bilgilerine karşı önlem alınsın” çağrısı yapıldı.

Açıklamayı İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül yaptı. Akgül 4 buçuk g ve fiber alt yapının hazır olmadığına dikkat çekti.

Linux Kullanıcı Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası ve İnternet Derneği’nin de yer aldığı açıklamada, alt yapının zayıf olduğu vurgulandı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu eleştirildi.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

"Doğan-9” uzay istasyonuna malzeme naklinden sonra okyanusa indi Bilim ve Teknoloji Otokar'dan zırhlı araç atağı Bilim ve Teknoloji 'F-35'ten sonraki savaş uçakları insansız olacak' Bilim ve Teknoloji Facebook'ta video arama dönemi başlıyor Bilim ve Teknoloji