Başbakan Binali Yıldırım: Darbeci bir generalin öldürüldüğü haberi var

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi içerisinde yer alan bir generalin öldürüldüğü bilgisinin geldiğini ve aralarında albayların da aralarında bulunduğu 130 askerin gözaltına alındığını bildirdi. Adalet Bakanı Bozdağ gözaltı rakamını 336 olarak açıkladı

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi içerisinde yer alan bir generalin öldürüldüğü bilgisinin geldiğini ve aralarında albayların da bulunduğu 130 askerin gözaltına alındığını bildirdi.

Başbakanlık resmi twitter hesabından, Başbakan Binali Yıldırım'a atfen paylaşımlarda bulunuldu. Buna göre Yıldırım, paralel devlet çetesini çökerteceklerini, bunun başka yolunun olmadığını belirterek "Bu, Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir çetenin yaptığı bir iştir. Silahlı Kuvvetler'in tamamını bu işle suçlamak doğru olmaz. Silahlı Kuvvetlerin üst komuta kademelerinin birçoğu şu anda görevlerinin başındadır. Milletimden istirham ediyorum. Meydanları boş bırakmasınlar. Darbeci bir generalin öldürüldüğü bilgisi var. Bir kez daha gördük ki bunlar en azılı terör örgütünden daha tehlikeli bir yapı. Milletvekillerimiz Meclis'te. Milliiradeye milletin iradesine sahip çıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

CNN TÜRK yayınına bağlanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise saat 07.10 itibariyle gözaltı sayısının 336 olduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da çok şiddetli patlama sesi Gündem İstanbul’da 200 darbeci asker gözaltına alındı Gündem Başbakan Binali Yıldırım: 120'nin üzerinden tutuklama var Gündem Başbakan Yıldırım'dan flaş talimat: Jetler havalandı Gündem