Ankara'da FETÖ operasyonu: 11 gözaltı

Ankara Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü, bu sabah FETÖ/PDY'ye yönelik bir operasyon düzenledi. Aralarında bürokratların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. FETÖ'nün bazı futbolcu ile sanatçılardan usülsüz yollarla para topladığı tespit edildi.

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında yapılan ihbar çerçevesinde soruşturma başlatılmıştı. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması çerçevesinde bu sabah operasyon düzenledi. Aralarında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TRT'de çalışanların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

TRT'de görev yapan isimlerin sanat camiası içinde para topladıkları belirtildi. Toplanılan paralar ile bazı okullarda tiyatro oyunu sahnelendiği dile getirildi. Ayrıca Bank Asya'da ilgisiz kişiler adına hesap açıldığı ve paraların bu hesaplara yatırıldığı tespit edildi.

Milliyet'in haberine göre, bazı futbolculardan da para toplandığı saptandı. Bu futbolculara, toplantılarda Fethullah Gülen'in kitapları anlatıldı. Futbolcuların, deplasman maçlarından sonra yurtlara götürüldüğü ve burada kendilerinden para istendiği kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

Yılık izinde yeni dönem Gündem Yılık izinde yeni dönem Gündem Suriye sınırına 'Akıllı Kuleler' geliyor Gündem Suriye sınırına 'Akıllı Kuleler' geliyor Gündem