Fransa'dan Türkiye açıklaması: Yaptırımlar masada

Avrupa'da artan ırkçı söylemlerin başını çeken Fransa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı nefret dili kullanmakla suçladı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian , "Erdoğan'ın şiddet ve nefret söylemlerini reddediyoruz." dedi. Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditlerini yineledi.

Abone ol

Hz. Muhammed karikatürleriyle tüm İslam dünyasını ayağa kaldıran, Türkiye karşıtı hakaret içerikli yayınlarıyla büyük tepki çeken Fransa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı nefret dili kullanmakla suçladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Erdoğan'ın sürekli şiddet ve hatta nefret içeren açıklamalarda bulunması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Burada hedef olan sadece Fransa değil, burada tüm Avrupa'nın dayanışması söz konusu" diyen Fransız Bakan, Türkiye'ye baskı aracı olarak Avrupa Birliği'ni işaret etti, olası yaptırımların masada olduğunu söyledi.

Le Drian , 'Masada hem baskı taktikleri hem de olası yaptırım takvimleri mevcut. Bu tür bir sonuca sürüklenmekten kaçınmak Türklerin elinde.' ifadelerini kullandı.

Fransa ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz'deki gerginlik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı söylemleri ve Charlie Hebdo dergisinin Türkiye karşıtı hakaret içerikli yayınlarıyla tırmandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepki olarak, Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Son olarak Fransız hükümeti, ayrımcılığı ve nefreti körüklediği gerekçesiyle "bozkurtlar" olarak nitelendirdiği Ülkü Ocakları'nın faaliyetlerini yasakladı. Türkiye de karara sert ifadelerle tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CNN Türk canlı yayınında konuştu: ''Mavi ve Kırmızıya bölünen harita: İki ABD çarpışıyor Gerileyen ABD’nin çıkmazı'' Gündem Erdoğan ailesi, HDP tarafından kaçırılan çocuğunu istiyor Gündem Vatan Partisi’nden İzmir kampanyası Gündem Deprem neden İzmir Bayraklı'da yıkıcı oldu? Gündem