BTP Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüsten hayatını kaybetti

Koronavirüs tedavisi gören Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Baş ailesinden de Kovid-19 'a yakalanan 8 kişiyle birlikte Trabzon'da tedavi altındaydı. Siyasi Parti Başkanları Baş'ın ailesine başsağlığı mesajlarını iletti.

Abone ol

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Profesör Doktor Haydar Baş , Trabzon'da tedavi gördüğü Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

73 yaşındaki Baş, ailesinden 8 kişi ile birlikte özel bir hastanede koronavirüs tedavisine alınmıştı.4 gündür de tedavisi devam ediyordu.

Kovid-19'la mücadele eden Baş, dün solunum desteğine ihtiyaç duydu hemen yoğun bakım servisine alındı. Durumu ağırlaşınca Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Ekonomist,yazar, siyasetçi ve aynı zamanda akedemisyendi. "İş Aş Haydar Baş" sloganıyla da tanınan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kovid-19'dan hayatını kaybeden Baş'ın ailesine taziyelerini iletti. Erdoğan "Sayın Baş'a ve aynı hastalıktan vefat eden tüm vatandaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun." ifadesini kullandı.

28 Ocak 1947 Trabzon doğumlu olan Haydar Baş için siyasi parti başkanları da basağlığı mesajları yayınladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,"Ailesine, sevenlerine ve BTP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

Bir başsağlığı mesajı da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, Baş'ın ailesine sabır diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Profesör Doktor Haydar Baş'ın ailesine başsağlı dileklerini iletti.

Trabzonsporlu olan Haydar Baş için Trabzonspor Kulübü de başsağlı mesajlarını yayınladı.

ulusal.com.tr

Bakan Kurum'dan Salda Gölü açıklaması Gündem 107 yaşında Kovid-19’u yendi, herkese umut oldu Gündem Son dakika haberleri... İstanbul Arnavutköy açıklarında deprem (14 Nisan 2020 Salı Kandilli Rasathanesi- AFAD son depremler) Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan infaz düzenlemesi açıklaması Gündem