ODTÜ'nün 60 yılı, ODTÜSanat 17 etkinliğinde...

ODTÜSanat 17, bu yıl “Türkiye’de Son Altmış Yılda Sanat” temasıyla 11 Mart-10 Nisan tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Abone ol

Bu yılki etkinlikler ODTÜ’nün 60. kuruluş yılı olması nedeniyle; özel bir seçkinin yer aldığı sergi, tiyatro ve sinema gösterimleri, panel ve atölye çalışmalarıyla kapsamlı bir içerikte yapılacak.. Etkinlikte, 60 yılda Türk sanatının izlediği süreçleri, değişimleri, gelişmeleri, üretim tartışmalarını simgeleyen “Bakış/Look” başlıklı sergi yapılacak.

Türk Sanatı'nın 83 simge adı aynı segride buluştu

ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Lale Özgenel, ODTÜSanat 17'ye ilişkin yaptığı açıklamada; Türkiye'de sanatın son 60 yılına ışık tutmak amacıyla gerçekleşen sergide simge adların seçildiğini vurguladı. Lale Özgenel'in açıklaması şöyle:

“Sergide yer alan eserlerin, ODTÜ’nün kuruluşundan bu yana geçen zaman dilimi içinde üretilmiş eserler olmasına dikkat edildi. Bu serginin, sanat adına estetik ve plastik ölçütlerle, farklı ifade araçlarıyla üretilmiş fikir, kavram ve eleştirileri kapsamasını, birkaç kuşak sanatçıyı buluşturmasını hedefliyoruz. Bu anlamda, “Bakış/Look” sergisinde sanatseverlere, son altmış yılın sanatını biçimlendiren usta sanatçıları, öğrencileri ve onların öğrencilerini bir arada görebilme olanağı sunuyoruz. Bu sergiyle bir araya gelen 83 sanatçı arasında ayrıca ODTÜ Kampusunda eserleri olan Gencay Kasapcı, Tamer Başoğlu, Burhan Alkar, Seyhun Topuz, Ercan Yılmaz, Tuğrul Emre Feyzoğlu, Metin Yurdanur, Jale Erzen gibi sanatçıların son dönem eserlerine de yer veriyoruz”.

Etkinliklerde neler yer alacak?

ODTÜSanat 17'de 4 Nisan'da Bakış 1 - Sanatın Altmış Yılı konulu panele, Mine Acar, Kıymet Giray, Rengim Gökmen ve Ruken Öztürk konuşmacı olarak katılacaklar.

5 Nisan 2016 Salı günü saat 14:00’teki baskı teknikleri atölyesi ücretsiz yapılacak. Baskı teknikleri atölyesi Hasan Pekmezci tarafından düzenlenecek ve katılımcılara teknik bilgi sonrası uygulama olanağı sunulacak.

8 Nisan'daki Sanata Bakış 2- Çağdaş Sanatın Üretimi ve Yazımı konulu panelde ise konuşmacılar; Ali Akay, Zeynep Yasa, Mehmet Yılmaz ve Emre Zeytinoğlu olacak. Panelde, sanatın sorgulama alanları üzerinden bugününe ilişkin görüşlerin paylaşılması ve tartışılması amaçlanıyor

ODTÜ’nün 60. Kuruluş Yılı bir sanat kitabının yayınlanmasına önayak oldu. Sanat Üzerine Okumalar: 60 Yıla Bakış bakış adlı kitap, müzik, sinema, tiyatro, plastik sanatlar gibi dallarda seçilen adların kaleme aldıklasrı yazılardan oluşuyor.

Şu Çılgın Gençler'in ilk baskısı tükendi Kültür Sanat Bu hafta 8 film vizyona girecek Kültür Sanat Nobel ödüllü yazar Imre Kertesz hayatını kaybetti Kültür Sanat Zeki Müren'e saygı albümü 12 Nisan'da çıkacak Kültür Sanat