CHP ve MHP'nin hedef alındığı komployla ilgili bir istihbarat polisi ve çilingirin ifadesi alındı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP'li siyasilere kurulan kaset komplosunda yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bir istihbarat polisi ile bir çilingirin şüpheli sıfatı ile ifadesi alındı.

Abone ol

Türk siyasetinin iki partisi CHP ve MHP'yi hedef alan kaset komplosunda uzun bir aradan sonra yeni bir gelişme yaşandı.

Eski CHP lideri Deniz Baykal ile eski MHP'li siyasetçilere yönelik “yasadışı görüntü alınarak özel hayatın gizliliğini ihlal edilmesini" araştıran savcılık, bazı önemli bulgu ve ipuçlarına ulaştı.

2011 seçimleri öncesi yaşanan kaset komplolarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bir istihbarat polisi ile bir çilingir gözaltına alındı.

Bazı ihbarları da mercek altına alan savcılık, geçmişe yönelik delilleri tekrar elden geçirdi. Soruşturma yasadışı kamera kayıtları yapılan yerler üzerinde yoğunlaştırdı. İçeriye nasıl gizli kamera yerleştirildiğini araştıran savcılık, kayıtların yapıldığı yerlere çilingir marifetiyle girildiği bilgisine ulaştı.

Soruşturmanın ilk ayağını oluşturan operasyon için düğmeye basan savcılığın talimatı üzerine geçen salı günü iki şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların sorgusunu soruşturma savcısı yaptı. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmanın, iki şüpheliden elde edilen bilgiler doğrultusunda genişleyebileceği belirtiliyor.

Görüntülerin ABD'de den yayın yapan 25 ayrı siteden yayınlandığı belirlenmişti. ABD savcılığın istediği bilgileri vermemiş, Türk siyasetini dizayn etme komplosunda hedef alınan siyasiler istifa etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu: Söz konusu değil! Gündem Şah İsmail, Şii miydi? Gündem Diyarbakır'dan acı haber: 2 şehit, 6 yaralı! Gündem Genelkurmay Başkanlığı: 20 terörist etkisiz hale getirildi Gündem