Kore'de broşür krizi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Güney Kore arasında "broşür" krizi yaşanıyor. Pyongyang yönetimi, Seul ile iletişim kanallarını kesti.

Abone ol

İrtibat bürosundaki acil iletişim hattı kesildi. Başkanlık sarayları arasındaki kırmızı hat da kapatıldı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ve Güney Kore arasında "broşür" krizi patlak verdi.

Son günlerde Pyongyang yönetimi, Güney Kore’deki eylemcilerin kuzeye doğru havadan "yönetim karşıtı" broşür atmasına tepki gösteriyordu. Seul yönetimini buna seyirci kalmakla suçlaNdı

Kuzey, Güney ile iletişim kanallarını kesmeye karar verdi. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, eylemcilerin ülkeye broşür göndermesine ilişkin yaşanan gerilim üzerine bu kararı aldığını duyurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un (Kim Yong Un'un) kız kardeşi Kim Yo Jong (Kim Yo Yong), 4 Haziran'da, broşürlerin yer aldığı balonları uçuranlar için "Bu durumun devam etmesine izin vermeyi sürdürürse ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaktır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Güney Kore'de, Kuzey sınırında balonla broşür atma, yıllardır eylemcilerin başvurduğu bir yöntem. Pyongyang, bu eylemi kendisine yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyor.

İki ülke yetkilileri ortak irtibat ofisi aracılığıyla her gün saat 9 ve 17'de iki kez görüşüyordu. Güney Kore, 21 aydır ilk kez Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yetkililerinin telefona çıkmadığını açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye 125 ülkeye yardım etti Dünya İran'da salgının bilançosu ağırlaşıyor Dünya İsrail'den Filistin ziyaretine engel Dünya Dünya Bankası'ndan 2020 büyüme tahmini Dünya