İşte Necdet Özel ile FETÖ'nün kritik ismi arasındaki diyalog

Gazeteci Fikret Bila, darbe girişiminin önemli isimlerinden Muharrem Köse ile Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel arasında geçen bir diyaloğu yazdı. Necdet Özel, Muharrem Köse'ye "paralelci misin" diye sordu. Köse ise "hayır komutanım" yanıtını verdi.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'ye "sen paralelci misin" diye sordu. Köse ise "hayır" yanıtını verdi. Milli Savunma Bakanlığı da hakkında "temiz" raporu verince FETÖ'nün TSK'daki kritik adamı Köse görevine devam etti.

Bu bilgiyi, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile röportaj yapan Hürriyet Gazetesi yazarı Fikret Bila verdi. Bila, röportajın satır aralarında Necdet Özel ile Muharrem Köse arasında yaşanan diyalogu anlattı.

Yazıya göre, Genelkurmay Adil Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu tutuklandıktan sonra Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı’ndan yeni bir adli müşavir bulunmasını istedi. Ve o göreve Askeri Yargıtay üyesi Muharrem Köse getirildi. Köse göreve geldikten sonra da Necdet Özel ile arasında ilginç bir "paralelci" diyalogu yaşandı.

"FETÖ'NÜN ADAMI MUHARREM KÖSE: Bir süre sonra Köse’nin, FETÖ’cü olduğu iddiaları yayılır. Necdet Paşa, Köse’yi çağırıp sorar, 'Senin hakkında paralelci olduğuna dair iddialar var. Var mı ilişkin, ne diyorsun?' Köse, 'Hayır komutanım' yanıtını verir. Necdet Paşa, Milli Savunma Bakanlığı’na yazı yazarak hakkında soruşturma isteyeceğini, kendisinin bakanlığa başvurmasının yerinde olacağını söyler. Özel Paşa, Bakanlığa yazı yazarak Köse hakkında soruşturma ister. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanılığı, bir müfettiş görevlendirir ve inceleme yaptırır. İnceleme sonunda gelen rapor temizdir. Köse görevine böylece devam eder. "

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Diyarbakır'da Gündem Robert Amsterdam, FETÖ'nün hiyerarşisini yazdı Gündem Başbakan Yıldırım siber saldırıya mı maruz kaldı Gündem Siirt'te 'suikastçı' yakalandı Gündem