Kıdeme esnek model

Kıdem tazminatında yapılacak değişikliğe esnek model önerisi geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "çalışanın mevcut sistemde devam edeceği opsiyonlu bir sistemin faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Abone ol

İşçi ve işveren tarafları kıdem tazminatı konusunda anlaşamadı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise kıdemde yapılacak değişiklikle ilgili "esnek model" önerisi sundu.

Hükümet kıdem tazminatının fona devrini istiyor. İşçi sendikaları ise bu adımı genel grev sebebi sayıyor. Durum böyle iken Ali Babacan "opsiyonlu bir sistemin faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi. İşçinin önüne sunulan seçenekler ise belli. Babacan, “Şöyle bir seçenek de faydalı olacak. İsteyen eskisi gibi devam etsin. Yeniler yeni sistemle başlasın" diye konuştu.

Sendikalar kurulacak fon sistemine güvenmiyor. Babacan ise işçi bir gün çalışsa dahi kıdemin hesabına yatacağını iddia etti. Böyle bile olsa işçiler 15 yıldan önce hesaplarındaki parayı çekemeyecek.

ulusalkanal.com.tr

İşçiler alın terini istiyor Ekonomi 'Tam Gün Yasası'nda flaş gelişme Ekonomi Konut satış istatistikleri açıklandı Ekonomi Kıdemde fona tarih verildi Ekonomi