Yurttaşlar isyan etti: Artık evlerimizi satmayı düşünüyoruz

Ankara’nın 100. Yıl semtinde İşçi Blokları’nda yaşayan yurttaşlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün cezalarından nefes alamıyor. Milli Emlak’ın 100. Yıl semtinde iki arsası yer alıyor. Milli Emlak, İşçi Blokları’nın yan tarafındaki kendine ait boş arsa için F Blok sakinlerine, “arsamı otopark olarak kullandınız” gerekçesiyle 100 bin liraya varan para cezası kesti. F Blok sakinleri ise bu iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Abone ol

Ankara’nın 100. Yıl semtinde İşçi Blokları’nda yaşayan yurttaşlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün cezalarından nefes alamıyor. Milli Emlak’ın 100. Yıl semtinde iki arsası yer alıyor.

Milli Emlak, İşçi Blokları’nın yan tarafındaki kendine ait boş arsa için F Blok sakinlerine, “arsamı otopark olarak kullandınız” gerekçesiyle 100 bin liraya varan para cezası kesti. F Blok sakinleri ise bu iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Milli Emlak’ın bir diğer arsası ise A Blok’un sınırları içinde. A Blok sakinleri “Biz 2008 yılına kadar Milli Emlak’ın burada arazisi olduğunu bile bilmiyorduk” diyorlar. Milli Emlak, A Blok’a ait ısınma kanallarının kendi arsasından geçtiği ve yine kendine ait alanın otopark olarak kullanıldığı gerekçesiyle A Blok’a da 90 bin lira para cezası kesti. Danıştay cezaları onaylayınca blok sakinleri çaresiz kaldı.

F BLOK YÖNETİCİSİ FATMA AKGÜL: BİZİ YILDIRDILAR

“Milli Emlak 2008’de bize bir ceza kesmiş. Biz bunun hakkında dava açtık. Danıştay’a kadar gitti. 38 bin lira küsur bir ceza geldi. ‘Tamam ödeyelim’ dedik, anlaştık. Buraya asfalt döken Çankaya Belediyesi. Burası çamurdu. Evimize giremiyorduk. Burası asfalt ve boş arazi olduğu için yoldan geçen bütün arabalar gelip buraya park ediyor. Milli Emlak da ‘Siz buraya park edemezsiniz’ diyor. Bizden 40 bin lira talep etti. 2,5 yıldır uğraşıyoruz. Bina sakinleri olarak yıldık ve tamam ödeyelim dedik. Vergi dairesine gittiğimizde karşımıza 60 bin lira faiz çıktı. Faiz hala devam ediyor. Ayrıca da Milli Emlak bana diyor ki, ‘Ben buraya geldiğim zaman iki tane araba görürsem yine size ceza keseceğim.’ Yani biz 100 bin lirayı ödemekle de kurtulamıyoruz. Devlet ölene kadar bizden burası için para alacak.”

Akgül, “Devletin bize bunu yapma hakkı yok. Sıhhiye’deki otoparkın yıllık geliriyle kıyaslama yapılıyor. Sanki biz burada işletme yapıyormuşuz gibi. Bu binada en zenginimiz emekli ve asgari ücretle çalışan insanlar. Cezalar yüzünden artık evlerimizi satmayı düşünüyoruz” dedi. (Kaynak: Aydınlık)

''Milliyetçilik konusunda en ufak bir kompleksimiz yok! Atatürk milliyetçisiyiz'' Gündem ''ABD dayatmalarına boyun eğmeyiz! Hakkarili yurttaşlarımızla kucaklaşmamızı kimse engelleyemez'' Gündem Vatan Partisi İzmir milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu: Türkiye’yi böldürmeyeceğiz Gündem Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'tan Tayyip Erdoğan'a yanıt Gündem