Atalay, Kandil'e sinyali verdi

Abone ol

AKP-PKK işbirliği ile yürütülen bölünme süreci çıkmaza girdi. Açılımı devam ettirmekte zorlanan hükümet, sürece ivme kazandırmak için Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Diyarbakır'da düzenlenen açılım çalıştayına 3 bakan, AKP Genel Başkan Yardımcıları ve bir çok bürokratın yanı sıra PKK’nın yönettiği Demokratik Toplum Kongresi temsilcileri katıldı. Beşir Atalay, Kandil'le temas sinyali verdi, "Yeni yol haritası üzerinde çalışıyoruz. Gerekirse yasal düzenleme de yaparız" dedi.

PKK'yla yürütülen açılım süreci çıkmaza girdi, AKP hükümeti sürecin devamı için Diyarbakır'a çıkarma yaptı.

AKP'nin üst düzey kadrosu ile PKK'nın kontrolündeki Demokratik Toplum Kongresi temsilcileri çalıştayda buluştu. Çalıştayın amacı, açılım sürecine yeniden ivme kazandırmaktı.

Çalıştaya hükümet kanadından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem katıldı. Üst düzey büroktarlar da toplantı için hazır bulundu.

Katılımcılara, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tarafından hazırlanan "Sessiz devrim" adlı kitap dağıtıldı. Kitap Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde basıldı. Çalıştayda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni yol haritası üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Atalay, HDP heyetinin İmralı'dan getirdiği mesajları önemli olduğunu söyledi, yasal düzenleme mesajı verdi.

HDP ve BDP'yi suçlayan Atalay, Kandil'deki PKK'nın dağ kadrosu ile görüşülebileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Bu iddia gündemi sarstı! Gündem AKP'de toplu istifa Gündem Hakkari'de polis ve MİT binasına saldırı Gündem AiHM'in Türk Yargıcı'ndan Balyoz Davası yorumu Gündem