Mehmet Ağar artık duruşmalara katılacak

90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili davaya bakan Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar ile ilgili önemli bir karar imza attı. Mahkeme, bir numaralı sanık olan eski bakan Mehmet Ağar'ın bundan sonraki duruşmalara katılmasını zorunlu kıldı.

Abone ol

Eski Bakan Mehmet Ağar hakkında faili meçhul cinayetler davasında önemli bir gelişme yaşandı.

Geçen yıl Şubat ayında yapılan duruşmada faili meçhul cinayetlerle ilgili savunmasını yapan Mehmet Ağar hakkında 'vareste' yani duruşmalara katılmama kararı verilmişti.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 90'lı yıllarda işlenen faili meçhullerle ilgili son duruşmada, Ağar hakkındaki vareste kararını kaldırıldı.

Davanın bir numaralı sanığı olan eski bakan Mehmet Ağar, bundan sonraki duruşmalara katılmak zorunda kalacak.

Ağar'ın duruşmaya katılması için çağrı kâğıdı yazılacak. Ayrıca eski MİT kontr-terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür de tanık olarak dinlenecek.

Tanıklar'dan Yıldıray Soysal'ın beyanının alınması için Bitlis Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılacak, Fatih Mehmet Bucak'ın da Siverek'ten sesli ve görüntülü sistemle ifadesi alınacak. Mahkeme, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki yakalama emri infazının beklenmesine de hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

PYD Eşbaşkanı, Davutoğlu'nun selamını aldı isteklerini sıraladı Gündem Strazburg'daki tarihi duruşmayı anlattılar Gündem TPK heyeti yurda döndü Gündem Demirel'in Dışişleri Bakanı, Ermeni temsilcileriyle görüştü Gündem