Diyarbakır Sur'da operasyonlar bitti

Gözler uzun süredir Diyarbakır'ın Sur ilçesindeydi. Açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi. Bakan, İdil'den sonra Sur'da da operasyonların başarıyla sona erdiğini açıkladı. İlçede vatandaşların güvenliği için arama tarama faaliyetleri sürecek. Sur'da toplam, 271 terörist etkisiz hale getirildi, 359 el yapımı patlayıcı da imha edildi

Abone ol

Sokakları dar koridorları andıran, şehrin üstü kadar altı da tarihi tünellerle çevrili olan Diyarbakır Sur'daki operasyonlar 103'üncü gününde başarıyla sona erdi. Açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi.

Operasyonlar 28 Kasım'da başladı. İlk amaç sivil halka zarar gelmemesiydi. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi huzurun yeniden sağlanması için asker, polis ve korucular ortak çalışma yürüttü.

Başarılı operasyon sonucu, 271 terörist etkisiz hale getirildi, 359 el yapımı patlayıcı imha edildi.

"Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" büyük bir hassasiyetle yürütüldü. Köşeye sıkışan PKK'lılara sık sık "Teslim Ol" çağrıları yapıldı. Çoğu terörist olmak üzere 64 kişi askere teslim oldu.

Operasyonlar riskli olan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde yapıldı.

İlçedeki tüm teröristler etkisiz hale getirildi. 6 mahalledeki bütün evlere girildi. İlçede güven ortamı yeniden sağlandı.

4 aya yakın süren operasyonlar sona erdi, ancak vatandaşların güvenliği için ilçede arama tarama çalışmaları devam edecek. Arından sokağa çıkma yasağı da kaldırılacak.

Ve ilçenin bir daha eskiye dönmemesi için mahallerde 5 ayrı güvenlik noktası ve karakol oluşturulacak.

ulusalkanal.com.tr

Mehmetçiğin yeni gözü Gündem Bahçeli'den 'başkanlık sistemi'ne ret Gündem Erdoğan, 29 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında ABD’ye gidecek Gündem 81 ilde 20 Mart alarmı Gündem