Fransa'nın gözü İran'da

Nükleer anlşma sonrası İran pazarı Batı’nın iştahını kabarttı. İran pazarından pazardan pay kapmak isteyen batılı ülkeleri İran’ı ziyaretleri başladı. Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, 100 kişilik bir işadamı ile Tahran'a gitti. Fabius, "Fransa 78 milyonluk İran’ın ekonomik ihtiyaçlarına cevap verebilir" dedi.

Abone ol

Nükleer anlaşmanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde onaylanmasının ardından İran’ın batılı ziyaretçileri eksik olmuyor.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel’in ardından Tahran, bu kez Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ve beraberindeki heyeti ağırladı.

İran’lı mevidaşıyla da biraraya gelen Fabius, bazen ülkelerin ilişkilerinde iniş çıkışların olabileceğine dikkat çekTİ. Fransız Bakan bugün Paris ile Tahran'ın işbirliği için yeni bir faslın açıldığını söyledi.

Tarım, Tarımsal Gıda ve Orman Bakanı Stephane Le Foll ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Matthias Fekl’iin de yaraldığı heyette üst düzey şirket yöneticilerinden oluşan 100 kişilik işadamlarının da olması dikkat çekti.

Günübirlik ziyaretin ardından Fransız France Info radyosuna açıklama yapan Fabius, yaptırımlardan önce 4 milyar avroya yaklaşan iki ülke arasındaki ticaret hacminin bugün neredeyse 400 milyon avroya gerilediğini ifade etti.

Fabius, "78 milyon nüfuslu İran, yaptırımlar sürecinde birçok şeyden mahrum kaldı ve birçok şeye ihtiyaç duydu. Fransa ekonomik ihtiyaçlara cevap verebilir" dedi.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

Taliban resmen açıkladı! Dünya Milyonların hayatını kurtaran adam öldü Dünya Kayıp Malezya uçağı bulundu mu? Dünya Meksika'da feci kaza! 16 ölü, 30 yaralı Dünya