AKP'den YSK'ya başvuru! CHP'den ilk tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK'ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yapılan olağanüstü itiraza ilişkin, KHK ile kamudan çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe sunduklarını bildirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Seçimlerin iptal edilmesi için tam kanunsuzluk hali lazımdır. Onun için de kısıtlı seçmen tespit edilmesi lazım, o da seçimin sonucunu değiştirecek miktarda olmalı. YSK'nın bu maddeyle iptal etmesi için şartlar lazım ancak bu şartlar bulunmuyor" dedi

Abone ol

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptıkları olağanüstü itiraza ilişkin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe sunduklarını bildirdi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını tespit ettiklerini söyledi.

Mahkeme kararı ile kısıtlı olduğu tespit edilen 424 kişiyi daha belirlediklerini ifade eden Ali İhsan Yavuz, söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi YSK'ya ilettiklerini kaydetti.

AKP, İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itiraz dilekçesini 16 Nisan'da YSK'ya sunmuştu.

Olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemiş, talep YSK tarafından kabul edilmişti.

CHP'DEN İLK TEPKİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında İstanbul'daki seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP'nin İstanbul için başvuruda bulunduğu iptal başvurusuna değinen Kaftancıoğlu, "AKP 3 gün önce YSK'ya iptal için dilekçe verdi. Milli iradeye bu kez bavullarla müdahale edildi. Dilekçede yazdıkları tek şey düzeltilmiş olan maddi hatalardı. Onun dışında iddia ve iftiralar vardı. Bunu çok net şekilde söylüyorum, bunlar seçime dönük usulsüzlüklerdi. Bunlar usulsüzlük ve kanunsuzluğu tamamen karıştırıyorlar. Seçimlerin iptal edilmesi için tam kanunsuzluk hali lazımdır. Onun için de kısıtlı seçmen tespit edilmesi lazım, o da seçimin sonucunu değiştirecek miktarda olmalı. YSK'nın bu maddeyle iptal etmesi için şartlar lazım ancak bu şartlar bulunmuyor" dedi.

ulusal.com.tr

19 Mayıs'ta ilk adım buluşması Gündem Erdoğan'ın "Türkiye ittifakı kuralım" çağrısına partilerden destek Gündem Bölgede bir ilk! Türkiye ve Suriye Meclis Başkanları aynı masada Gündem 19 Mayıs'a özel yeni logo Gündem