GATA'da kısmi geri adım

Milli Savunma Bakanlığı, GATA'nın Sağlık Bakanlığına bağlanmasına gelen tepkiler üzerine kısmi geri adım attı. Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanelerde oluşturulacak irtibat bürolarının başında askeri personelin olacağını açıkladı. Bu uygulamanın sorunları çözmeyeceğini söyleyen uzmanlara göre kalıcı çözüm "GATA'nın yeniden Genelkurmay Başkanlığına bağlanması. "

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, GATA'nın OHAL kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlanmasına gelen tepkiler üzerine, kısmi geri adım attı.

Hürriyet'in haberine göre; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bir toplantı yaptı. Askeri hekimlikte ortaya çıkan sorunları gidermek için yapılan toplantıya, Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da katıldı.

Toplantıda alınan kararları değerlendiren Bakan Işık, Sağlık Bakanlığına bağlanan askeri hastanelerde sivil yöneticinin yardımcısı olarak askeri personel atanacağını açıkladı.

Hastanelerde oluşturulacak irtibat bürolarının başına da askeri personelin getirileceğini söyleyen Işık "Askeri hastalar, hastanelere geldiklerinde o irtibat noktasına başvuracak. Askeri hastaların yaşayacağı sorunlarla o askeri personel ilgilenecek" dedi.

Askeri hekimler konusunda ise eski sistemin devam edeceğini iddia eden Işık'a göre; askeri gemilerde, cephedeki sahra hastanelerinde ve hava üslerinde askeri tabipler görev alacak.

Eski GATA Dekanı Emekli Tümgeneral Metin Zeki Bayraktar'a göre bu uygulamalar sorun çözücü değil.

ulusalkanal.com.tr

DBP'li başkan tutuklandı Gündem Bedri Koraman'ın eşinden "babalık davası"na tepki Gündem ''Cumhurbaşkanı Lozan'ı bilmiyor'' Gündem Başbakan Yıldırım'dan '15 Temmuz' açıklaması Gündem