TBMM yeni haftada Seçim İttifakı için mesai yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni haftada siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin teklif ile "torba tasarı" için yoğun mesai yapacak. TBMM Anayasa Komisyonu yarın, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli ve milletvekilinin imzasını taşıyan kanun teklifini görüşecek.

Abone ol

TBMM yeni haftada Seçim İttifakı için mesai yapacak.

Genel Kurulda, 96 maddelik Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

Tasarıya göre, terör eylemlerinin ortaya çıkarılması ve bertaraf edilmesinde yardımcı olurken hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına ikinci istihdam hakkı verilecek.

İnternet yayınları için RTÜK'ten lisans alma zorunluluğu da tasarı da yer alan düzenlemelerden biri.

Plan ve Bütçe Komisyonu, salı günü yapacağı toplantıda, KDV kanunu ele alacak.

Gözler ise TBMM Anayasa Komisyonunda olacak. Siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 6 milletvekilinin imzasını taşıyan kanun teklifi, alt komisyon raporu üzerinden görüşülecek.

Teklife göre siyasi partiler, ittifak yaparak seçime katılabilecek. Bu amaçla siyasi partilerin seçimlerde başka bir siyasi partiyi destekleme kararı almalarını yasaklayan hüküm kaldırılacak.

Oy pusulasında siyasi partilerin ittifak protokolünde belirledikleri ittifak unvanı yazılacak. İttifakın unvanı yoksa oy pusulasında yalnızca "ittifak" ibaresi yer alacak. İttifak yapan partilerin aldıkları geçerli oyların toplamı yüzde 10’u geçerse bu partilerin hepsi barajı geçmiş sayılacak. Hakkı olduğu halde seçime katılmayan partilerin üyeleri başka bir siyasi partiden aday gösterilebilecek.

Kolluk güçleri, seçmenlerin ihbarı üzerine de sandık çevresine gelebilecek. Üzerinde sandık kurulu mührü olmayan zarflar ile üzerinde leke veya çizik olan zarflar da geçerli sayılacak.

Teklif, komisyon görüşmelerinin tamamlanması halinde, Genel Kurul gündemine gelecek.

ulusal.com.tr

SOLOTÜRK'ten Burdur'da gösteri uçuşu Gündem Başbakan Yardımcısı Şimşek: Ekonomimizde Afrin kaynaklı önemli bir risk görmüyoruz Gündem Minik yüreklerden 'asker ağabeylerine' mektup Gündem Destek için Adıyaman'dan Hatay'a gittiler Gündem