Samsun pandemi hastanesinde mücadele sürüyor

Koronavirüsle mücadelenin en ön cephesinde onlar var... Sağlık ordumuzun Samsun'daki neferlerini ve karargahlarını getireceğiz şimdi ekranınıza... Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi, pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor. Buradaki sağlık çalışanlarımızın fedakarca yürüttüğü çalışmalarını, Anadolu Ajansı ekibi görüntüledi.

Abone ol

Onlar koronavirüsle en önde mücadele ediyorlar... Kendilerini bizler için siper ediyorlar. Sağlık çalışanlarımızın salgına karşı olağanüstü mücadelesi sürüyor.

Ülkemizdeki hastanelerin bir çoğu pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor. Onlardan biri de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi...

Sağlık ordumuzun buradaki neferlerinin fedakarca yürüttükleri çalışmalarını, Anadolu Ajansı ekibi görüntüledi. Bugüne kadar burada Kovid-19 taşıdığından şüphe edilen yüzlerce kişi muayene edildi.

Hastanenin 150 yatak kapasiteli tedavi servisleri bulunuyor. İhtiyaç duyulması halinde 20 yataklı cerrahi yoğun bakım ünitesi de hastaların tedavisinde kullanılacak.

Hastaneye ayrıca 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı tahsis edildi. Hastalara test için özel tertibatlı ayrı bir numune alma odası açıldı.

Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve hastanenin Kovid-19 sorumlusu Prof. Dr. Oğuz Uzun, vaka sayısının artmaması için yurttaşlara çağrıda bulundu.

53 yaşındaki Mustafa Ata, İstanbul'a gidip-gelmiş, bir hafta sonra da rahatsızlanmıştı. Testinin pozitif çıkması üzerine de 3 gün önce hastaneye yatırıldı. Şimdi tedavi görüyor. Yurttaşları da kurallara uymaları konusunda uyarıyor.

Koruyucu giysileri, maskeleri, eldivenleri, gözlükleri ve koca yürekleriyle giriyorlar hastalarının odalarına. Uyguladıkları tedaviye içten gülümseyişlerini ekliyorlar. İşte bu bağlıyor hastaları da yeniden yaşama...

ulusal.com.tr

Sağlık ordumuzun kahramanları herkese örnek oldu Sağlık Kovid-19'da vaka oranı hızla düşerken iyileşenlerin sayısı 3 katın üzerine çıktı Sağlık Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması Sağlık Bakan Koca açıkladı: İlk etabı 20 Nisan'da açılıyor Sağlık