Fethullah Gülen'in 1 NO'lu sanık olduğu iddianame kabul edildi

Bilal Erdoğan'ın da şüpheli olduğu 25 Aralık operasyonunda AKP Hükümeti'ne kumpas kurulduğu iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 1 numaralı sanığı Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkardı. Gülen'in Kırmızı Bülten'le aranması için de bakanlığa yazı yazılacak

Abone ol

25 Aralık operasyonunda AKP Hükümeti'ne kumpas kurulduğu iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Fetullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu iddianameyle 69 sanık yargılanacak.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Fetullah Gülen ve yardımcısı Sinan Dursun hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme, Gülen ve Dursun hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla adalet bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

1453 sayfalık iddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve operasyonda şüpheli olarak ifadeye çağırılan oğlu Bilal Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 8 şikayetçi yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 27 kişi ise mağdur olarak belirtildi.

İlk duruşmanın 6 Ocak 2016'da yapılacağı davada Gülen ile birlikte eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu da yargılanacak.

Sanıklara "şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve siyasal casusluk suçlamaları yöneltildi.

İddianamede sanıklar hakkında müebbet hapis ve 338 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

ulusalkanal.com.tr

Şehidin abisi Yarbay Mehmet Alkan hakkında karar verildi Gündem 7 uçak pisti pas geçti! Atatürk Havalimanı'nı birbirine kattı! Gündem Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç serbest bırakıldı Gündem Şehitlerin isim ve memleketleri belirlendi Gündem