Asırlara meydan okuyor

Asırlara meydan okuyan Aspendos Antik kenti, Antalya’da yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği ören yerlerinin başında geliyor. Aspendos antik tiyatrosu, su kemerleri ve mimarisiyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Abone ol

Turizmin başkentine gelip de görmeden gideni yok. Asırlara meydan okuyan bu eşsiz antik kent, tarihin içinde kısa bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin uğrak noktası.

Antalya’nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Kenti, yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği ören yerlerinin başında geliyor. Sahip olduğu değerler ve mimarisiyle dikkat çekiyor.

Aspendos sadece Anadolu’nun değil tüm Akdeniz dünyasının en iyi korunagelmiş Roma Dönemi tiyatrosuna sahip.

Bir kilometre uzunluğundaki su kemerleri görenleri adeta büyülüyor.

Sürdürülen kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan 2 bin yıllık iki katlı dükkanlar ve stoa kompleksi, kentin siyasi ve ticari açıdan önemini sözler önüne seriyor.

Aspendos Antik Kenti Kazı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Köse, kentin yalnızca bu değerlerle sınırlı kalmadığını söyledi. Helenistik dönemde çok katlı market binası adı verilen yapılardan birine de sahip olduğunu vurguladı.

ASIRLARA MEYDAN OKUYOR

ASPENDOS MİMARİSYLE ZİYARETÇİLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

İncir başkenti kurtuluşu festivalle kutladı Kültür Sanat Van'da festival coşkusu Kültür Sanat Sokak lezzetleri bu festivalde Kültür Sanat Bodrum Caz Festivali Kültür Sanat