Meral Akşener'in yeni partisi kurulmadan önce yaprak dökümü

Meral Akşener’in kurmayı hedeflediği yeni partide şimdiden yaprak dökümü başladı. Akşener’e FETÖ’den gelen destek, partinin kurucusu olmaya hazırlanan isimleri endişelendirdi. Kurucu adaylarının Akşener’e destek vermekten vazgeçtiği öğrenildi. Yeni partide ayrıca “Koray Aydın” krizi de yaşanıyor

Abone ol

FETÖ desteği bazı isimleri kararından vazgeçirdi. Koray Aydın tartışma yarattı.

Meral Akşener’in kurmayı hedeflediği yeni parti, daha kurulmadan krizlerle gündeme gelmeye başladı.

Önce Akşener’in geçmişte FETÖ’ye yakın isimlerle mesajlaşmaları ortaya çıktı. Ardından FETÖ firarisi isimlerin sosyal medyadan Akşener’e verdiği destek tartışma konusu oldu. Aydınlık gazetesinin haberine göre, bu gelişmeler Akşener’in yeni partisinde kurucu olacak isimleri endişelendirdi.

Aydınlık’a konuşan bir kurucu adayı, "Bahçeli 16 Nisan’da AKP’ye destek vererek büyük hata yaptı. Bu nedenle Meral Hanım’ın ciddi bir rüzgar estireceğine inanmıştım. Ancak yeni parti gündeme gelince FETÖ’cülerin mesajlarını gördüm. Meral Hanım’ın geçmişte bu kişilere yakın oluğunu fark ettim. Bu nedenle kararımdan vazgeçtim" dedi.

Yeni parti kurucu adayı işadamı “Meral Hanım FETÖ konusunda net turum almazsa bu iş başlamadan biter” diye konuştu.

Meral Akşener’e sıcak bakan milliyetçi isimlerin de Amerika ile olan ilişkisini araştırdıkları belirlendi.

Koray Aydın’ın bu açıklamaları ise partide yeni bir tartışma yarattı. Eski MHP vekili Şefik Çirkin sosyal medya hesabı üzerinden “Partiyi millet kuracak, adını da millet koyacak. Herkes haddini bilmeli, gevezelik etmemeli” diye yazdı.

Bir açıklama da MHP'nin olağanüstü kurultay sürecinde divan başkanlığı yapan eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. Dervişoğlu "Sayın Koray Aydın'ın siyasi katkı ve tecrübesi kendini öyle bir hissettiriyor ki; anlamamak için sağır, görmemek için kör olmak lazım" paylaşımında bulundu.

Öte yandan Akşener ile MHP arasındaki tartışma da devam ediyor.

ulusal.com.tr

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Irak'taki referandumu yanlış görüyoruz Gündem Gündem olmuştu! Bahçeli'den flaş Kör Niko açıklaması Gündem Özel ekipler, Trabzon Maçka'da terörist avında Gündem İstanbul Bahçelievler'de karısını bıçaklayarak öldürdü, teslim oldu Gündem