İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden köylüye darbe

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi kadastral yol yapımı adı altında köylünün meyve ağaçlarını söktü. Selçuk ilçesinde tarım arazileri ve meyve bahçeleri arasında geçen yolu genişletmek için düğmeye basıldı. Köylünün tepkisi üzerine çalışma şimdilik durdu.

Abone ol

Efes, Meryem Ana ve Şirince gibi önemli kültür ve tarih varlıklarına yakın bir konumda olan Belevi Mahallesi’nin Cide mevkiindeki toplanan köylüler yolun genişletilmesine karşı çıktı.

“Tarım alanlarına dokunma”, “etnik bölgesel iskana hayır” yazılı dövizler taşıyan köylüler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

Ulusal Kanal’ın gönüllü muhabiri Özgür Aydoğan o bölgeye giderek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş makineleriyle köylünün en genci 20 yıllık olan meyve ağaçlarını sökerek yürüttüğü çalışmalara tanık oldu.

Köylülerin bir tepkisi de CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya idi. İddiaya göre Roman Köyü projesi için Purçu o bölgeden 28 dönüm arazi aldı. Ancak toplamda 104 dönüm araziyi nüfuzunu kullanarak projeye dahil etti.

CHP Milletvekili Özcan Purçu’nun hak iddia ettiği arazinin bir bölümü birinci derece arkeolojik sit alanı olduğu ortaya çıktı. Purçu’nun himayesinde genişleyen alanda bir çivinin bile çakılamayacağı arkeolojik alanın da tahrip edildiği öne sürüldü.

Tepkiler üzerine yol yapım çalışması şimdilik durduruldu. Zihinlerde ise İsmihan teyzenin çığlığı kaldı.

ulusal.com.tr

Salda Gölü eski yoğunluğuna döndü Yurt 7 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı Yurt Bingöl'de hasar tespit çalışmaları sürüyor Yurt Karantinada kalan askerler, ayrılırken yedikleri gıdaların ücretini bıraktı Yurt