Emekliler resim kursları ile sanat yolculuğuna çıkıyor

Yılların hayal ve özlemleri tuvalle buluştu. İzmir'de emekliler ikinci baharını yaşıyor. Emekliler resim kursları ile sanat yolculuğuna çıkıyor.

Abone ol

Genci yaşlısı, öğrencisi emeklisi İzmir'de resim kursu ile buluştu. Buca Belediyesi'nin Evka-1 Semt Evi resim kursuna özellikle emekliler yoğun ilgi gösteriyor.

Haftada üç gün usta eğitmenler ders veriyor. Kursiyerler çabalarıyla dikkat çekiyor.

Resim kursuna ev hanımlarının yanı sıra içlerindeki sanat tutkusunu emeklilik yıllarında keşfeden erkekler de yoğun ilgi gösteriyor. Kimi portre, kimi manzara çalışmaları yapıyor. Her biri ayrı hikaye, ayrı bir tutkuyla geliyor yağlı boya resim kursuna...

58 yaşındaki Cafer Gök, resim ile ilkokulda abisi sayesinde tanışmış. Bugün annesine duyduğu özlemini tuvale yansıtıyor.

Nurcan Özdemir de kursu günlerini iple çekiyor.

52 yaşındaki Gürkan Aras, 28 yıl yurt dışında yaşamış. Şimdi yağlı boya resimler yaparak kendisini mutlu hissediyor.

Resim Kurslarına sadece emekliler değil gençler de ilgi gösteriyor. Onlardan biri de 20 yaşındaki Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Zehra Bıyık.

ulusal.com.tr

Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şubesi karma resim sergisi açtı Kültür Sanat Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi açıldı Kültür Sanat Şehir Tiyatroları dünya tiyatro gününde ücretsiz Kültür Sanat Türk operası için yol haritası belirlenecek Kültür Sanat