Van ve Muş'ta çığ altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti

Doğu Anadolu bölgesini yoğun kar yağışı altında. Van ve Muş'ta çığ altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Van ve Muş'ta yaşanan çığ felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti.

Van'da ava çıkan Ercan Akparan ve Yakup Kaya'dan haber alamayan yakınları, Akparan ve Kaya'nın kardaki izlerini takip ederek Adaklı bölgesine gitti.

İzlerin sona erdiği noktada çığ düştüğünü fark eden yakınları, jandarma ve AFAD'a haber verdi. Kısa süreli aramanın ardından avcılara ait av tüfeği, bere ve poşeti buldu.

Olay yerine gelen ekipler ve mahalle sakinleri, arama sonucunda çığ altında kalan Akparan ve Kaya'nın cansız bedenine ulaştı.

Muş'un Bulanık ilçesinde ise kapanan köy yolunun açılması için çalışmaları takip eden, Ericek Köyü muhtarı Mehmet Şirin Doğan ve bir kişi çığ altında kaldı.

Bölgede çalışma yürüten kepçe operatörü çığ altında kalan bir kişiyi kurtardı. Çığ altında kalan muhtarın kurtarılması için ise yetkililere haber verdi.

İlçe Özel İdaresi ve Bulanık Belediyesine ait araçlar ile jandarma tarafından yapılan çalışmalar sonucunda muhtar Doğan'nın cansız bedenine ulaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Anadolu'da kış Yurt Tekirdağ'da hayvan katliamı Yurt İzmir'de teyze ile yeğeninin öldüğü kazaya ilişkin dava Yurt Muş'ta terör operasyonu Yurt