Binali Yıldırım'dan koalisyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan, Binali Yıldırım azınlık hükümeti kurulabileceğini söyledi. "Koalisyon yapılamayacağını" belirten Yıldırım, "Olursa Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur" dedi

Abone ol

7 haziran seçimi öncesinde koalisyon senaryoları konuşulurken Cumhurbaşkanı danışmanı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Gazetecilerin koalisyon planlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, seçimlerde AKP iktidarının devam edeceğini savundu. Yıldırım "azınlık hükümeti kurulabileceğini" söyledi.

"AZINLIK HÜKÜMETİ OLABİLİR"

Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz. Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur. Ama buna ihtimal vermiyorum. Vatandaş belki bizim notumuzu biraz kırar.

HDP ve MHP'nin oyunu artırdığını vurgulayan Yıldırım, Erdoğan'ın alanlara çıkmasını savundu.

Yıldırım, "Bu seçimin bazı zorlukları var. Ak Parti'de nöbet değişiminin test edildiği bir seçim yaşayacağız. Genel Başkan değişmiş olsa da Cumhurbaşkanını vatandaş icranın başı olarak görüyor. Bu doğal bir şey. Yüzde 52 oyla seçilmesi ona böyle bir sorumluluk yüklüyor. Bu fiili bir durum. Cumhurbaşkanının sokağa inmesinden vatandaş rahatsız olmuyor. Doğal lider olarak görevini yapıyor." dedi.

Türkiye Kamusen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Taksim tartışmasında AKP hükümeti nemalanıyor Gündem Kafa karıştıran fotoğrafta gerçek ortaya çıktı Gündem Kırmızı yelekli polislerin nedeni belli oldu Gündem Vatan Partisi Uşak İl Başkanı H. Öktem: Vatansız emek, emeksiz vatan olmaz! Gündem