"Yaz gelmeden doğalgaz anlaşması tamamlanır"

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eytan Naeh, Türkiye ve İsrail’in birkaç yıl içinde 8 milyar dolar ticaret hacmine ulaşabileceğini söyledi. Önümüzdeki süreçte İsrail Ekonomi Bakanı'nın Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirten Naeh, "iki ülke arasındaki ticaret ikiye katlanabilir" dedi.

Abone ol

'İsrail ile Türkiye arasında 8 milyar dolar ticaret hacmine birkaç yılda ulaşabiliriz" Bu açıklama, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eytan Naeh’e ait.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nde Diplomasi Muhabirleri ile bir sohbet toplantısı düzenleyen Naeh, ikili ilişkilere dair iyimser mesajlar verdi.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ikiye katlanabileceğini belirten Naeh, bu hedef çerçevesinde çalıştıklarını söyledi.

Türk işadamlarından bir heyet mayıs ayında israil'e gideceğini belirten Büyükelçi, İsrail iş adamları konseyi ile bir araya gelmek üzere Tel Aviv'de bir toplantı yapılacağını kaydetti.

Bunun yanı sıra, kısa zaman içinde İsrail Ekonomi Bakanı'nın da Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Normalleşme sonrası İki ülke, enerji alanında da görüşmeleri hükümet ve özel sektör düzeyinde sürdürüyor.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nde görevli İsrailli bir yetkili, Türkiye ve İsrail arasında yaza kadar doğalgaz anlaşmasının tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Büyükelçi Naeh ayrıca, İsrail’de Müslümanlara yönelik bir ezan yasağının söz konusu olmadığını, bahsi geçen yasağın zaman ve ses seviyesine ilişkin bir düzenleme olduğunu savundu.

Haber: Ali Yağız Baltacı

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı Ekonomi Türkiye İhracatçılar Meclisi Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı Ekonomi Dolar ne kadar? (1 Mart dolar ve euro fiyatları) Ekonomi Migros, Kipa'yı 199 milyon liraya aldı Ekonomi