İHH Başkanı Bülent Yıldırım: AKP Dış politikada hatalı

AKP ile bugüne kadar yakın çalışma içinde olan İnsani Yardım Vakfı'nın Başkanı Bülent Yıldırım'dan, AKP'nin dış politikasına ilişkin çarpıcı eleştiriler geldi. Suriye'de muhalifleri desteklediklerini kabul eden Yıldırım, "ne olursa olsun Suriye ile diplomatik ilişkiler kesilmemeliydi" dedi. Yıldırım, Mavi Marmara saldırısından sonra İsrail ile akçeli işlerin el altından artırıldığını açıkladı.

Abone ol

İnsan Yardım Vakfı İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Genç Öncüler Dergisi’ne verdiği mülakatta AKP’nin dış politikada hata yaptığını söyledi.

Hükümet'in Suriye politikasını eleştiren Yıldırım, Esad ile diplomatik ilişkilerin kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Biz Suriye’de muhaliflerin yanındayız, bu doğru. Ama İHH olarak biz hiçbir zaman bir iç savaşı da istemedik. Bu yüzden biz Suriyeli muhaliflerle İran arasında hatta rejim arasında arabuluculuk yapmaya çalıştık. Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri ne olursa olsun kesmemeliydi.

İHH Başkanı, İsrail'in, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskını sonrası, Hükümet'in İsrail ile akçeli ilişkileri artırdığını açıkladı.

İHH Başkanı: "Doğalgaz anlaşmalarının el altından yapılması, birtakım şirketlerin bu anlaşmaların içinde yer alması, bazı bürokrat ve siyasilere ortaklıklar teklif edilmesi, ortaklıkların kapalı kapılar ardında kurulması, ticaret hacminin artması... Bütün bunlar İsrail’e şunu söyletiyor: ‘Biz istediğimizi parayla satın alabiliriz."

Bülent Yıldırım, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara ile ilgili bilgi ve belge talebine de Hükümet'ten yanıt gelmediğini hatırlattı. İHH Başkanı, "İfadeler oraya gitmiş olsaydı İsrail mahkûm edilecekti" dedi.

Yıldırım, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nda başarı kazanılacakken, dosyanın birdenbire Pomer Komisyonu'na gönderildiğini söyledi. Pomer Komisyonu'nda İsrail’in paralı hukukçuları olduğunu iddia eden Yıldırım, hükümetin “Aman ha bu konuda kimseye ses çıkarmayın!" diye telkinde bulunduğunu belirtti.

Yıldırım, Mısır'da Muhammed Mursi'nin devrilmesinden sonra Müslüman Kardeşler'in AKP Hükümeti'nin zoruyla seçime girdiğini ve seçimi kaybettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Arabistan kralı için perdeler kapandı Gündem Türel'i rahatsız eden o pankart yeniden asıldı Gündem Sahte diplomalı TÜBİTAK'çı Gündem Cibuti'den AB'ye yüklendi Gündem