Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri tepkili

AKP iktidarın İsrail ile yürüttüğü müzakerelere Mavi Marmara Saldırısı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri sert tepki gösterdi. İsrail'in hukuki sorumluluktan kurtulmaya çalıştığı belirtilen açıklamada AKP hükümetine yönelik önemli eleştiriler yer aldı.

Abone ol

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden aileler İsrail ile yapılan görüşmelere tepki gösterdi.

Mağdur ailelerin avukatları süreci değerlendirdikleri açıklamada hayatını kaybedenlerin pazarlık konusu olamayacağı belirtildi.

"İsrail'in 20 milyon doları bağış olarak bir fona aktaracağı, Türkiye'nin bu fondaki parayı şehit ailelerine dağıtacağı" mutabakat sağlandığı" belirtiliyor. Bu durum müvekkillerimizin haklarının gaspı, aynı zamanda şehitlerin şahs-ı manevisinin aşağılanmasıdır ve asla kabul edilemez."

Açıklamada, hukuki süreçte önemli yol katedildiği vurgulanırken AKP Hükümeti'nin geri adım atmasını eleştirildi. Avukatlar, İsrail'in sorumluluktan kurtulmaya çalıştığını ifade etti.

"İsrail bu yöntemle suçluları koruyup bu suçlardan kurtulmayı arzulamaktadır. "Bağış" olarak verilen bedel ne kadar yüksek olursa olsun hiç bir şekilde kabul edilemez. Ancak mahkemelerce verilecek kararla 1 kuruş da olsa 'haksız fiil tazminatı', yani "saldırganların cezai sorumluğu"nun tescili olarak kabul edilebilir. "

Dünyadaki emsal davalarda kararlaştırılan tazminat tutarlarının 1 milyar dolar düzeyinde olduğuna dikkat çeken avukatlar, belirleyeci konunun Gazze Ablukası'nın kaldırılması olduğunu vurguladı.

Mavi Marmara aileleri hiç bir koşulda davalarını geri çekmeyeceklerini bir açıkladı.

Haber: Adnan Türkkan

ulusalkanal.com.tr

Güney Marmara'da şubatta mayıs sıcakları Yurt İstanbul Fatih'te pansiyonda yangın: 5'i ağır, 10 yaralı Yurt Şanlıurfa’da alacak kavgası! 4 yaralı, 6 gözaltı Yurt Sınıflarını hayallerindeki gibi boyadılar Yurt