Doğu Perinçek: Bu eylemi şiddetle kınıyoruz

Yeni Zelanda'daki saldırılara Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'ten tepki

Abone ol

Yeni Zelanda'daki saldırılara Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'ten tepki geldi.

Ulusal Kanal Ana Haber yayınına katılan Perinçek, "Bütün insanlığın bütün müslümanların acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu saldırı bu hunharca eylem, bütün insanlığa karşı yapılan bir eylemdir. Yalnız müslümanlara karşı yapılan, yalnız kutsal camiye karşı yapılan bir eylem değildir." dedi.

Perinçek, "Bu büyük acı karşısında, bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz ve bütün insanlığa kasteden bu hunharca eylemi, çağımızda kara bir leke olarak yer alacak olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Perinçek'in açıklaması şöyle;

"Bütün insanlığın bütün müslümanların acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu saldırı bu hunharca eylem, bütün insanlığa karşı yapılan bir eylemdir. Yalnız müslümanlara karşı yapılan, yalnız kutsal camiye karşı yapılan bir eylem değildir.

Bunu böyle anlamak aynı zamanda bu eyleme verilecek en güzel cevaptır. Çünkü bu piyonların bu ABD emperyalizminin, dünyayı dinler savaşına sürüklemek isteyen tahriklerine, provakasyonlarına, tertiplerine alet olanların da amacı zaten müslümanlarla, hristiyanlarla ve diğer başka dinlerden insanları karşı karşıya getirmektir. Çünkü ABD yenildi ve artık başka çareleri de kalmadı. Din savaşları mezhep savaşları planları medeniyet savaşları planları hepsi çökü.

İşte görüyoruz. Batı Asya'da çoğunlu hristiyan olan ama müslümanların da yaşadığı Rusya, alevisi ve sünnisiyle müslümanların ezici çoğunluğunun yaşadığı Türkiye, şii İran, şiilerin çoğunluk olduğu Irak, şii, alevi ve sünninin birlikte yaşadığı Suriye, sünnilerin çoğunluk olduğu Katar... Görüyoruz hristiyanı, müslümanı, şiisi, sunnisi, alevisi, bunlar beraber oldular.

Karşı cephede diyelim sünni Suudi Arabistan, İsrail yobazi siyonist yobaz, hristiyan ABD.. Görüldüğü gibi dünyada bugünkü saflaşma cepheleşme din temelinde değil mezhep temelinde değil.... Hangi temelde ABD emperyalizmine karşı, devletler bağımsızlıkları, toprak bütünlükleri, halklar özgürlükleri için refah için mücadele ediyorlar.

Bu denklemi bozmak, dünyadaki bu zalimlere karşı, eperyalizme karşı, mücadele saflaşmasını cephesini bozmak, dinleri birbiriyle çarpıştırmak istiyorlar. Bu planların yapıldığı bu olayda da görülüyor. Bu çabalar beyhude boşuna, bunu başarma ihtimalleri yok. İnsanlık daha fazla kenetlenerek her dinden, her mezhepten, her inançtan insalar daha fazla omuz omuza vererek el ele tutarak, cevap vereceklerdir. Bundan eminiz. Atatürk'ün laik Türkiyesi de bu insanlığı kucaklayan insanlığı birleştiren yanıtın elbette en başında olacaktır. En kararlı unsuru olarak bunun merkezinde yer alacaktır.

Tekrar başsağlığı diliyoruz. Bu büyük acı karşısında, bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz ve bütün insanlığa kasteden bu hunharca eylemi, çağımızda kara bir leke olarak yer alacak olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz.

Bütün insanlığa saygılarımızı sunuyoruz."

ulusal.com.tr

Ankara ile Moskova arasındaki kritik zirve bir kez daha ertelendi Gündem Ergenekon davasına 18 Mart'ta devam edilecek Gündem Deniz Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Önal şehit oldu Gündem Fuat Oktay ve Mevlüt Çavuşoğlu Yeni Zelanda'ya gidiyor! Erdoğan ile Reddy ile görüştü Gündem