Obama'nın özel temsilcisi Ankara'da

Ankara'nın önemli bir konuğu vardı. O isim, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi General John Allen idi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve askeri yetkililerle görüşen Allen daha sonra Türkiye'den ayrıldı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da 21 Kasım'da Ankara'ya gelecek.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama'nın yeni Ortadoğu koalisyonu özel temsilcisi emekli General John Allen, Türkiye'ye geldi.

Allen, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve askeri yetkililerle görüştü.

Görüşmelerde "Eğit-Donat" strateji ile Suriye ile Irak'taki son durumun ele alındığı belirtildi.

General Allen, görüşmelerin ardından Brüksel'e gitmek üzere Türkiye'den ayrıldı. John Allen, 21 Kasım'da da koalisyonun IŞİD ile mücadele çabalarını anlatmak üzere Roma'da hükümet yetkilileriyle bir araya gelecek.

Öte yandan Ankara'nın önemli konuklarından biri de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden olacak. Biden, 21 Kasım akşamı Türkiye'ye inecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Biden Atlantik Konseyi’nin İstanbul’daki Ekonomi ve Enerji Zirvesi’nde konuşma yapacak. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

ulusalkanal.com.tr

TGB'ye saldıranlar yarın hakim karşısında Dünya Beyaz Saray'dan açıklama: Şu anda o konuları düşünmüyoruz Dünya ABD'de Yalan Halısı sergilenmeye başlandı Dünya Ölenler 7'ye çıktı Dünya