Demirtaş o iddiayı yineledi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "IŞİD Mürşitpınar'daki Toprak Mahsülleri Ofisi'nden Kobani'ye ateş etti" iddiasını yineledi. Demirtaş, yanında getirdiği fotoğrafları da grup toplantısında gösterdi. Askeri kaynaklar ise iddiayı yalanladı "Toprak Mahsülleri Ofisi'ne giren IŞİD değil IŞİD'ten kaçan YPG'liler" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu iddiayı bir kez daha gündeme getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de ikinci yalanlama geldi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, IŞİD militanlarının Mürşitpınar'daki Toprak Mahsülleri Ofisi'nden Ayn el Arab'a ateş ettiğini iddia etti. Bu kez yanında getirdiği fotoğrafları da gösterdi.

Demirtaş'ın iddiasına, TSK'dan yine yalanlama geldi. Hürriyet gazetesine konuşan askeri kaynaklar, Toprak Mahsülleri Ofisi'ndeki kişilerin IŞİD değil UŞİD'ten kaçan YPG militanlarının olduğunu söyledi.

"IŞİD ile YPG arasında sınır yakınındaki çatışmalardan, yaklaşık 20 YPG’li kaçarak TMO binasına sığınmış. YPG’liler orada bulundu ve geldikleri yere geri gönderildi. Çatışmalar sırasında birkaç IŞİD’li Türkiye topraklarına giriyor. Zırhlı birliklerimiz anında o bölgeye doğru hareket ederken, IŞİD militanları Türkiye topraklarından çıktılar. Kaldıkları süre 1 dakika 39 saniye olarak tespit edildi. Kayıtlarda görülüyor."

ulusalkanal.com.tr

İsmail Hakkı Pekin'den önemli uyarı! Gündem AKP barajı neden savunuyor? Gündem “Krizin parçası değiliz” Gündem Cezası bitti, kararı çıkmadı Gündem