Kendisi Türk, İtalya'da oynuyor. Eşi İtalyan...

İtalya'da forma giyen milli voleybolcu Bahar Toksoy Guidetti, eski takımı Vakıfbank'ı çalıştıran Giovanni Guidetti'nin Türkiye'de, kendisinin ise burada bulunmasına ilişkin, "Onunla uzun zamandır beraber çalışıyorduk, tabii bu garip bir duygu. Birbirimizin ülkesinde çalışıyor olmamız komik denebilecek bir rastlantı" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Vakıfbank Spor Kulübü'nde 8 yıl oynadıktan sonra yolları ayrılan Bahar Toksoy Guidetti, sezon başında İtalya Kadın Voleybol Birinci Ligi'nde yer alan Floransa ekiplerinden Savino Del Bene Scandicci'yle el sıkıştı.

Bahar, Vakıfbank'ta 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğu, 1 Avrupa Challenge Kupası Şampiyonluğu, 2 lig şampiyonluğu, 2 Süper ve 2 de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Bahar, 2008'de Vakıfbank'a transfer olan İtalyan hoca Giovanni Guidetti ile iki yıl önce Denizli'nin Çine ilçesindeki Dorumlar Köyü'nde geleneklere uygun bir düğünle evlendi.

27 yaşındaki orta alan oyuncusu, 4-9 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak olan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri öncesi 24 Aralık'ta Antalya'daki milli takım kampına katıldı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yazılı olarak yanıtlayan Bahar, İtalya'daki deneyimi ile milli takım hakkındaki görüşlerini anlattı.

"TAKIM ARKADAŞLARIMLA UYUM YAKALADIK"

İtalya'ya alıştığını belirten Bahar Toksoy Guidetti, "Buraya çabuk alıştım diyebilirim. Eşimle zaten İtalya'ya çok gelip gidiyorduk, şimdi burada yaşamaya başlamak benim için zor olmadı. Takım arkadaşlarımla iyi bir uyum yakaladık. Bu durum, burayı daha keyifli hale getiriyor tabi ki" ifadelerini kullandı.

"TÜRK TAKIMLARI AVRUPA'DA SÖZ SAHİBİ"

Bahar, iki ülke voleybolundaki farklara dair görüşlerini ise şöyle anlattı:

"Türkiye ligindeki takımlar Avrupa'da söz sahibi ve gerçekten güçlü takımlar. Fakat ligin diğer takımlarıyla aralarında maalesef çok büyük bir seviye farkı var. İtalya liginin en büyük özelliği ise 13 takımın birbirini yenebilecek güçte olması. Bu yüzden her maçta galibiyet için savaşmak durumundasınız."

Lig sıralamasında orta halli bir grafik çizen Savino Del Bene Scandicci'ye tam konsantrasyon sağlayıp sağlamadığı sorulan Bahar, "Takımım geçen seneden bu seneye 10 oyuncu değiştirdi. Tabii bu kadar yeni oyuncuyu bir araya getirmek, uyum sağlamak zaman alan bir iş. Yavaş yavaş ritmimizi buluyoruz. Umuyorum ki daha iyi işler yapacak bu takım" diye karşılık verdi.

"MİLLİ TAKIM, AVRUPA'DA GÜÇLÜ BİR RAKİP OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Bahar Toksoy Guidetti, Türkiye A Kadın Milli Voleybol Takımı'nı ve Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde şanslarını nasıl gördüklerini ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Türkiye milli takımı her zaman iddialı ve güçlü bir rakip olarak görülüyor Avrupa'da. Daha önce de bu elemeyi kendi seyircimizin önünde oynadık ve kazandık. Şimdi aynı atmosferi yaratıp, seyircimizin gücüyle birlikte tekrar bunu başarmak istiyoruz."

Genç oyuncu, kaç yıl daha oynayabileceğini ise henüz düşünmediğini, fiziksel durumu izin verdikçe sahalarda olmayı sürdüreceğinin kesin olduğunu da belirtti.

"EŞİMLE BİRBİRİMİZİN ÜLKESİNDE ÇALIŞIYOR OLMAMIZ KOMİK BİR RASTLANTI"

"İtalyan eşiniz Türkiye'de eski takımınızı çalıştırmaya devam ediyor, siz ise onun ülkesinde, İtalya'da oynuyorsunuz. Bu nasıl bir duygu?" sorusu yöneltilen Bahar buna, "Uzun zamandır beraber çalışıyorduk, tabii garip bir duygu. Birbirimizin ülkesinde çalışıyor olmamız ise komik denebilecek bir rastlantı. Ben burada İtalyancamı ilerletmeye çalışıyorum, o da orada Tükçesini" diye karşılık verdi.

"EVİMİ ÖZLEDİM"

Evci bir insan olduğunu ve bu nedenle Türkiye'de en çok evini özlediğini anlatan Bahar, "Ve klasik cevap, ama gerçek olan bir şey daha var, o da annemin yemeklerini de çok özlediğim" demekten de geri durmadı.

İtalyan mutfağıyla arasının iyi olduğunu, ancak "pizza mı lahmacun mu?" diye sorulunca "Valla lahmacun derim galiba" diye cevaplayan Bahar, "Burada pizza her ne kadar inanılmaz güzel olsa da lahmacunun yeri ayrı" diye de ekledi.

"İTALYA'DA EVCİL HAYVAN SEVGİSİ BENİ ETKİLEDİ"

Bahar Toksoy Guidetti, İtalya'da en çok etkilendiği şeyi ise şöyle anlattı:

"Buradaki evcil hayvan sevgisi. Hobim, aynı zamanda benim için iş haline dönüşen köpek otelinden sonra bu konuya daha dikkat eder oldum. Çoğu ailenin köpeği veya kedisi var. Benim köpeğim Chucky biraz ürkütücü gözüken bir köpek maalesef (Fransız Mastiff). En azından ben öyle sanıyordum, çünkü Türkiye'de korkudan kimse yanına yaklaşmıyorken burada her gören gelip sevmek istiyor. Fotoğraf çektiren bile var." DHA

Aziz Yıldırım hedefi açıkladı Spor Türk futbolcular yangından etkilendi mi? Spor İlhan Cavcav yeni teknik direktörü açıkladı Spor Futbolcular uyuşturucu kullanınca takım ligden düşürüldü Spor