İstanbul'a turizm polisi geliyor

İstanbul'a turizm polisi geliyor. Yaz sezonu ile turizmin yeniden canlanmasını bekleyen İstanbul için emniyet yeni bir güvenlik projesi olan Milyon Taşı Huzur İstanbul'u hayata geçirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mobil polis noktaları, tek kişilik elektrikli taşıyıcılar ve mini mobil araçlarla turistlerin güvenliğini sağlayacak, polise ulaşımının kolaylaştıracak.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaz sezonu için güvenlik önlemlerini arttırdı. Emniyet İstanbul, için yeni bir proje hazırladı.

Projenin adı Milyon Taşı Huzur İstanbul. İsimini Sultanahmet Meydanı'nda Ayasofya'nın karşında bulunan, Bizans Dönemi'nde Antik Roma yollarının başlangıcı sayılan ve dünyanın merkezi olarak da kabul edilen tarihi Milyon Taşı'ndan alıyor. Bu yüzden tanıtımıda Sultanahmet Meydanı'nda yapıldı.

Turistler yoğun ziyaret ettiği noktalara, tarihi bölgelere mobil polis noktaları yerleştirilecek. Tek kişilik elektrikli taşıyıcılar ve mini mobil araçlarla, polise ulaşımının kolaylaştırılacak.

Projede görev alacak polislerin yelekleride özel. Tasarım ünlü modacı Faruk Saraç'a ait. Turuncu ve Siyah rengin hakim olduğu yelekler üzerinde "Tourism Police" (turizm polisi) yazıyor.

Proje kapsamında 5 bin polis göreve başladı.

Turizm polisleri artık 7 gün 24 saat mesaide olacak.

ulusalkanal.com.tr

Trabzon'da HES boruları patladı Gündem Niğde ve Tekirdağ bugün 2 kahraman evladını son yolculuğuna uğurladı Gündem Erdoğan, 1915 olayları ilgili bir mesaj paylaştı Gündem Yoannis Kasulidis: Müzakereler zehirlendi Gündem