Putin Esad ile görüştü

Soçi sürpriz bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Rus hava kuvvetlerine ait özel bir uçakla Rusya'ya giden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret etti.

Abone ol

Ülkesini yıllardır emperyalist güçlere karşı koruyan Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya'ya gitti.

Açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov “Bugün Soçi’de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında görüşme gerçekleşti. Esad, Soçi’ye çalışma ziyaretinde bulundu” ifadesini kullandı.

İki liderin Suriye’deki terörle mücadelede son durumu değerlendirdiklerini kaydeden Peskov, “Oldukça kapsamlı bir görüşme gerçekleşti. Putin Suriye ordusunun terörist oluşumlara karşı elde ettiği önemli başarılara vurgu yaptı ve bundan dolayı Esad’ı kutladı. Suriye’de tam kapsamlı politik sürecin yeniden başlaması için ek koşulların oluşturulması gerektiği vurgulandı” dedi.

Kremlin Sözcüsü, Esad'ın anayasa çalışmaları için temsilcilerini Birleşmiş Milletler’e gönderme kararı aldığını da" kaydetti.

Görüşmede Putin'in “Teröristler, Suriye’nin kilit önemdeki noktalarında silah bıraktı. Bu, Suriye’nin altyapısını eski hale getirme, teröristleri başkent Şam’dan uzaklaştırma, başkent yakınlarında faaliyetini neredeyse tamamen sonlandırma fırsatını yarattı. Bu askeri başarıların ardından tam kapsamlı politik sürecin yeniden başlaması için ek koşullar oluşturulmuş oldu” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

Esad, Soçi'ye, Türk hava sahası üzerinden geçen Rus Hava Kuvvetlerine ait özel bir uçakla gidip geldi. İki lider geçtiğimiz kasım ayında da Soçi’de bir araya gelmişti.

ulusal.com.tr

Trump'tan 'cadı avı' çıkışı Dünya İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı, büyük bir patlama oldu! Dünya Yolunu kaybeden Fransız askerler Suriye ordusunun kontrol noktasına girdi Dünya ABD eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson itiraf etti! Dünya