Erdoğan, Soçi'de Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 günlük diplomasi trafiğine bugün Rusya'dan başlıyor. Erdoğan, Rusya devlet başkanı Putin ile görüşmek için saat 14.30'da Türkiye'den hareket edecek. Baş başa ve heyetler arası yapılacak görüşmelerde, ticari kısıtlamaların kalkması, vize muafiyetinin uygulanması ve Suriye ile Irak'taki son gelişmeler ele alınacak

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in davetiyle Rusya'nın Soçi kentine gidiyor. Cumhurbaşkanı ardından Kuveyt ve Katar'a gidecek.

Saat 14.30'da İstanbul Atatürk Havalimanından hareket edecek olan Erdoğan, böylece bir yıl içinde 7. kez Putin ile görüşmüş olacak.

Heyetler arası ve baş başa yapılacak görüşmeler öncesi taraflardan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ile hedeflenen ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasının ele alınacağını belirtti.

Kalın, iki ülke arasındaki bazı ticari kısıtlamaların tamamen kaldırılması ve vize muafiyetinin yeniden sağlanması konularının da görüşüleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, görüşmelerde enerji alanındaki yakın işbirliğinin de masaya yatırılacağını kaydetti.

Kremlin'den yapılan açıklamada da zirvelerde, Suriye ve terörle mücadele başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuların gündeme geleceği bildirildi.

Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinde gelinen noktanın değerlendirileceği zirvede, Erdoğan, terör örgütü PYD'ye ilişkin Türkiye'nin hassasiyetlerini ayrıntılı olarak bir kez daha iletecek. Suriye Halkları Kongresine Rusya önce PYD’yi de davet etmiş, ancak Türkiye’nin isteği üzerine bu davetten vazgeçildiği açıklanmıştı. Kongre ileri bir tarihe ertelenmişti.

S-400 hava savunma sistemlerinin alımının da görüşüleceği zirveden sonra Erdoğan ve Putin kameralar karşısına geçecek. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli S-400'ler için "O iş bitmiştir. Füzeler alınmıştı" açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'daki temaslarının ardından 14 Kasım'da Kuveyt'e geçecek. 15 Kasım'da ise Katar'da olacak.

ulusal.com.tr

Terör örgütü PKK psikolojik çöküşte Gündem Naim Süleymanoğlu'nun son durumu hakkında yeni açıklama Gündem Diyanet İşleri Başkanı'ndan 'müftü nikahı' açıklaması Gündem AKP'nin TBMM Başkanı adayı İsmail Kahraman oldu Gündem