Kapalıçarşı'ya koronavirüs önlemi

Koronavirüs salgını için alınan önlemler, İstanbul altın piyasasının kalbi Kapalıçarşı'yı da vurdu. Bir gün önce girişleri sınırlandırılan Kapalıçarşı, ardından ziyaretçilere tamamen kapatıldı.

Abone ol

İstanbul'da Kapalıçarşı'ya girişler Koronavirüs tehlikesi nedeniyle önce sınırlandırıldı, sonra tamamen kapatıldı.

İstanbul Altın piyasasının kalbi olan KAPALIÇARŞI, koronavirüs salgınına önlem olarak ziyaretçi girişine kapatıldı. Bir gün önce sadece iki kapıdan ve belli saatlerle sınırlandırılan ziyaretçi girişi bu kez tamamen durduruldu.

Çarşı esnafı ve dükkanlarda çalışanlar ise Mercan ve Kılıçlar kapısından tek tek kimlik kontrolü ile içeri alınıyor. Çarşının sakinleri kısa süreli işlerini hallettikten sonra tekrar çarşıdan ayrılıyor.

Dünyanın en ünlü çarşıları arasında yer alan 559 yıllık tarihi çarşıda 2 bin 486 dükkan, 18 han yer alıyor, 30 bin kişi çalışıyor. Kapalıçarşı, her yıl 45 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

ulusal.com.tr

Fed'in adımları ABD'ye merhem olacak mı? Ekonomi IMF Başkanı: 2020 küresel durgun yılı olacak Ekonomi Altın yeniden tırmanışa geçti Ekonomi Albaraka Türk'ten koronavirüse karşı destek paketi Ekonomi