Emine Ülker Tarhan’dan açıklama: Halk desteği beni yüreklendiriyor

Abone ol

Türkiye nefesini tuttu, gözler Ekmeleddin İhsanoğlu ve Tayyip Erdoğan kıskacından Türk milletini kurtaracak 20 milletvekili hareketine çevrildi. Gün boyu CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması için Meclis'te çalışma yürütüldü. Peş peşe yapılan toplantıların arasında Emine Ülker Tarhan ilk kez konuştu; "Halk desteği beni yüreklendiriyor" dedi.

"Milletvekili arkadaşlarımın ve halkın desteği beni yüreklendiriyor. Halkın adayı olmaktan onur duyarım. Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmem büyük onurdur"

Tarhan'ı kurduğu 3 kısa cümle 20 milletvekili çalışmalarının olumlu yürüdüğünü gösterdi. Milletvekilleri gün boyu gruplar halinde toplantılar yaptı. Demokratik kitle örgütleri de Tarhan'a destek olmak için milletvekillerini sıkı markaja aldı.

Eskişehir Milletvekili Profesör Doktor Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve İstanbul Milletvekili Nur Serter, Tarhan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olan 5 milletvekili oldu. Bu sayının kısa süre içinde artması bekleniyor.

Bu kapsamda Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'dan çarpıcı bir bilgi geldi. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan alternatif aday için Ekmeleddin İhsanoğlu'dan imzasını çekebileceğini söyledi.

"Alternatif aday için 20 imza toplansın Ekmeleddin İhsanoğlu'na verdiğim imzayı geri çekerim. Ben de alternatif adaya imza atarım"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geriye 15 milletvekilinin imzası kaldı. Genel Merkez'in İhsanoğlu dayatmasına karşı duran milletvekillerinin bir iki gün içerisinde kamuoyun açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan Tarhan'ı aday gösterme çalışmaları CHP Genel Merkezi'ni telaşlandırdı. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Meclis'te açıklama yaparak 20 milletvekilinin yürüttüğü çalışmadan duyduğu kaygıyı dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

Sanatçılar “Tarhan“ dedi! Gündem Türkiye Liseliler Birliği'nden milletvekillerine çağrı! Gündem Papa Francesco açıkladı Gündem Ekmeleddin İhsanoğlu kitabında Nutuk'u böyle çarpıttı! Gündem