İstanbul yaşam kalitesi sıralamasında 11 basamak düştü

İstanbul yaşam kalitesi en yüksek şehirler sıralamasında 11 basamak gerileyerek 133'üncü oldu. 231 ülke şehirin yer aldığı listenin ilk sırasında ise Viyana bulunuyor.

Abone ol

Her yıl 231 metropolün yer aldığı "yaşam kalitesi en yüksek şehirler" listesi açıklandı.

İstanbul bu yıl 231 şehir arasında 133. sırada yer aldı. 2016'da 122. sırada olan İstanbul 2017 yılında 11 basamak geriledi.

Gerilemenin nedeni son 2 yıl içersinde yaşanan terör olayları, siyası gerilimler ve darbe girişimi.

Üst üste sekiz kez birinciliği kimseye kaptırmayan Viyana yine zirvede yerini korumayı başardı. Listede yaşam kalitesi en yüksek kent Viyana oldu.

Viyana’yı Zürih, Auckland, Münih, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Cenevre, Kopenhag, Basel ve Sidney takip etti.

Araştırmada 39 kriter içinde yapılan değerlendirmenin başında eğitim, yerleşim, dinlenme gibi çeşitli kategoriler dikkate alınıyor.

Listenin en sonunda ise Bağdat var. Sıralamada ünlü şehirler Paris 38., Lyon 39., Brüksel 27., Roma 57., Stuttgart 26., New York 44., San Fransisco 29., Los Angeles 58., Dubai 74., St. Petersburg 176. sırada yer aldı.

Lice'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı - Diyarbakır haberleri Gündem Terör örgütü PKK'ya dev operasyon: Yüzlerce gözaltı Gündem Fransa Paris'te IMF binasında patlama: 1 yaralı Gündem Türkiye ve Hollanda arasındaki gerilim Birleşmiş Milletler'e taşındı Gündem