Dünyaya nam saldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, yerli üretim T-129 ATAK helikopterlerinin videosunu yayınladı. Yüksek teknolojiye sahip T-129 taarruz helikopterleri emsallerine göre çok daha başarılı. Gece gündüz her şartta görev yapabilen Atak helikopterleri, terör operasyonlarında da aktif olarak kullanılıyor.

Abone ol

Havada en zorlu görevleri yerine getiriyor, ordunun gücüne güç katıyor.

Türk Silajlı Kuvvetleri, Türkiye'nin farklı coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanan, TUSAŞ - AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri T-129 Atak'ın tanıtım videosunu yayınladı.

Saatte 269 kilometre hıza ulaşan, 20 bin fit yüksekliğe çıkabilen T-129, TUSAŞ'ın kendi tesislerinde üretildi.

İlk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştiren Atak 22 Nisan 2014 tarihinde Türk Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi.

T-129'lar performans açısından Amerikan üretimim AH-1 Süper Kobra taaruz helikopterlerinden daha ileri seviyede. Tek üreticisi ise Türkiye.

ASELSAN üretimi gece - gündüz termal görüş ve hedefleme sistemine sahip olan Atak'ın yazılım ve aviyonikleri ASELSAN tarafından üretildi.

T-129'larda radar, füze ve lazer ikaz sistemleri ile dost ve düşmanı ayırt edici gibi özellikler bulunuyor.

TAİ, TUSAŞ VE ASELSAN'ın yanı sıra yerli sanayinin ortak üretimi olan Atak helikopterleri, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda aktif olarak kullanılıyor.

T-129'lar aktif operasyonlar ve uluslararası tatbikatlardaki performansları ile kısa sürede dünyada nam saldı.

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da ek yol tartışması Gündem Kız yurdunda dehşet! Gündem Mücadelelerini belediye önüne taşıdılar Gündem Resmileşti Gündem